Srijeda, 27 svibnja, 2020

ŠKORO RAZBIO PUPOVČEVE LAŽI: Objavljeni dokumenti, hoće li tužiti srpske Novosti?

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro je objavio dokumente koji u cijelosti osporavaju tvrdnje srpskog tjednika Novosti da je 1999. godine, odlazeći s čelne pozicije u HRT-ovoj diskografskoj kući Orfej, nezakonito primio otpremninu od 350 tisuća kuna. Kako je i najavio sve bi moglo rezultirati tužbom.

Iz dokumenata koje je Škoro dao na uvid Večernjem listu proizlazi da je otpremnina koju je primio iznosila ukupno 135.600 kuna.

Sporazumni raskid potpisao je tadašnji direktor HRT-a Osječanin Ivica Vrkić, koji danas izjavljuje da se ne sjeća da je sa Škorom bilo što potpisao.

U prilog tezi da odlazeći iz Orfeja Škoro nije učinio ništa protuzakonito, iz njegova stožera prilažu doznaku iz tadašnjeg Zavoda za platni promet na kojoj je vidljivo da je HRT Škori 24. rujna 1999. isplatio 135.600 kuna, a kao svrha doznake navodi se isplata otpremnine u skladu s ugovorom o plaći.

U ugovoru o raskidu sporazuma o plaći koji je potpisao Vrkić piše, pak, da će HRT Škori isplatiti otpremninu u skladu s ugovorom, dok se u ugovoru o plaći navodi da će mu HRT, u slučaju da bude razriješen prije isteka četverogodišnjeg mandata i nakon toga ne ostane u radnom odnosu s Orfejem, HRT isplatiti otpremninu u visini od 12 neto plaća.

U nalazu državne revizije na koji se pozivaju Novosti vidi se da je ugovorena otpremnina u iznosu 12 neto plaća, kao i da je Škorina plaća iznosila 11.300 kuna, no revizor zatim navodi da je isplata izvršena s računa HRT-a u iznosu od 350.854,01 kunu.

Ne tvrdi se, međutim, da je isplaćena veća otpremnina od ugovorene, nego se HRT-u zamjera to što je Škoro razriješen na vlastiti zahtjev zbog čega, tumači revizor, nije imao pravo na otpremninu.

U Škorinu ugovoru o plaći, kojim je ugovorena otpremnina u slučaju da bude razriješen, navodi se da Škoro pravo na otpremninu gubi samo ako nakon razrješenja ostane u radnom odnosu ili u slučaju kršenja obveza iz radnog odnosa.

To je li razriješen na vlastiti zahtjev po ovom ugovoru ne igra nikakvu ulogu pa je nejasno na temelju čega je revizor uopće zaključio da je Škoro razrješenjem trebao ostati bez otpremnine.

Državna je revizija utvrdila i da je Orfej bio dužan refundirati HRT-u isplaćenu otpremninu budući da je bila isplaćena s HRT-ova umjesto s Orfejeva računa i naložila HRT-u da iznos otpremnine naplati od Orfeja, a ne od Miroslava Škore.

Škoro, pak navodi da on u posljednjih 20 godina nikad nije zaprimio zahtjev za povrat otpremnine ni od HRT-a ni od Orfeja, piše Večernji list.

Hoće li srpski tjednik Novosti objaviti demanti ili bi sve moglo rezultirati tužbom? Ostaje za vidjeti…


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ISPLIVALA SPORNA FOTOGRAFIJA NOVE MINISTRICE: Pogledajte što je radila u mlađim danima
>>> BOŠNJAČKI NOVINAR ŽESTOKO NAPAO HRVATSKI TURIZAM: ‘Tko bi normalan birao Hrvatsku?
>>> OPREZ! POLICIJA UPOZORAVA: Osječanki izvan Hrvatske oduzeli osobnu i čeka je kazna do 5000 kuna
>>> DETALJI STRAVIČNE SMRTI U KUPAONICI: Ivana se otišla otuširati nakon posla, a onda je majka čula snažan udarac
Komentari

Komentari