Srijeda, 2 prosinca, 2020

Škoro: “Izbori će biti referendum protiv Andreja Plenkovića, a politiku ćemo ukloniti iz crkve, gospodarstva, sudstva”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u sklopu kampanje nalazi se danas u Sesvetama. “Nisam ja u euforiji kad ankete kažu da rastem, niti sam u depresiji kad kažu da padam”, kazao je Škoro novinarima N1 televizije.

Izbori će, kaže, biri referendum na kojem ćemo glasati protiv Andreja Plenkovića.

Upitan misli li da neće biti drugog kruga, Škoro kaže: “Samo dragi Bog zna hoće li biti drugog kruga. Vjerujem da u hrvatskom narodu ima dovoljno mudrosti da dočekamo Božić u miru”.

Žao mu je što neće biti sučeljavanja.

“Bilo bi dobro da ima sučeljavanja, da razmijenimo argumente, bilo bi dobro da razgovaramo što se radilo zadnjih 5 godina, i što ćemo raditi sljedećih 5, 10 godina, kaže Škoro.

“Žao mi je što neće biti učeljavanja. Bilo bi dobro da razmjenimo argumente, da izađemo iz četrdesetih godina, da razgovaramo što se radilo zadnjih pet godina i što će se raditi narednih godina. To je jedna razina demokratske pristojnosti. Sučeljavanja postoje svuda u svijetu. Ne vidim razlog zašto ga nema”, prokomentirao je.

Osvrnuo se i na prometnu nesreću u kojoj je izborni autobus aktualne predsjednice udario osobni automobil, a nije ni stao.

“Ako ti autobus očeše automobil, trebaš stati i vidjeti. Nema tog protokola da ne izađeš van i pristojno i upitaš što je. Trebamo početi preuzimati odgovornost”, istaknuo je Škoro.

“Nemoguće je to, neodrživo. Ne možete štand postaviti, morate ga kupiti, ako ništa drugo. Platio sam medijski prostor, štandove, majice, potrošio sam otprilike 1.984.356 kuna i 24 lipe. Donacija sam imao oko 150, 160 tisuća kuna. Trošim iz vlastitog džepa”, komentirao je Škoro tvrdnje Kolakušića da je ukupno na izbore potrošio 12 kuna.

Škoro je kratko prokometirao ulogu Crkve u Hrvatskoj i kardinala Bozanića koji je u utorak održao misu za Franju Tuđmana.

“Nisam se prepoznao u poruci kardinala Bozanića i ne želim komentirati ono što poručuje bilo tko s te razine. Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva“, kaže Škoro.

Komentari

Komentari