Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

VOLONTERKU U SKLONIŠTU UBIO MIGRANT: Njemačka zgrožena ubojstvom tinejdžerke od strane migranta

SEDAMNAESTOGODIŠNJA djevojka ubijena je u njemačkom gradu Sankt Augustinu. Policija je uhitila devetnaestogodišnjaka s dvojnim njemačkim i kenijskim državljanstvom, koji je priznao ubojstvo djevojke.

Nestanak djevojke prijavili su njeni roditelji u petak u obližnjem Unkelu. Kako su rekli lokalnim medijima, kći im je rekla da se ide naći s prijateljicom u Bonnu. Međutim, kako je otkrila policija, umjesto toga je otišla u obližnje sklonište za beskućnike i azilante, gdje je njemački Kenijac živio, prenosi Deutsche Welle.

Bild je objavio i ime ubojice – Brian S., koji je rođen u Keniji i došao u Njemačku kao dvogodišnjak, a žrtva je Elma C., čije porijeklo se ne spominje.

Odjeća pronađena na obali jezera, tijelo u skloništu za azilante

Policija je krenula u potragu koristeći se psima tragačima, helikopterima i roniocima, da bi na kraju pronašla samo njenu odjeću i torbicu na obali jezera u blizini azilantskog centra. Na kraju su priveli osumnjičenog koji je nakon ispitivanja priznao istražiteljima da ju je ubio i njeno tijelo ostavio u svom stančiću u tom skloništu.

“Optuženi je priznao da je izvršio nasilje nad njom. Stoga pretpostavljamo da se radi o namjernom ubojstvu”, rekao je državni odvjetnik u Bonnu, Robin Fassbender za njemačku agenciju DPA.

Javno tužiteljstvo je utvrdilo da su se ubojica i ubijena našli u baru u Bonnu prije nešto više od tjedan dana. Do ubojice su došli zahvaljujući dojavi na temelju njegovih objava na društvenim mrežama koje su uključivale njihove zajedničke fotografije. Ubojica tvrdi da je s djevojkom otišao u sklonište, gdje su se posvađali nakon čega je on nasrnuo na nju.

“Svi smo šokirani ovdje. Naše misli su s obitelji i naša zastava je na pola koplja”, rekao je gradonačelnik Gerhard Hausen.

“Elma je bila vrlo sramežljiva djevojka, uvijek nevjerojatno prijateljska i nasmijana”, komentirao je jedan prijatelj ubijene djevojke za Bild.

Izvor: Index.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> AMERIČKI ULTIMATUM DODIKU: Vođi Bosanskih srba Amerika nametnula sankcije

>>> BiH novinar šokirao Mamića, pogledajte što mu je odgovorio nakon što ga je počeo vrijeđati

>>> Pravomoćna presuda: Pupovčeve Novosti izgubile spor od supruge Siniše Kovačića

Komentari

Komentari