Nedjelja, 27 rujna, 2020

SKANDALOZNO PRAVOSUĐE: Suđenje šefu županijskog SDP-a već sedmi put ispočetka! Traje 17 godina i ide u zastaru!

Loša vijest za čelnika županijskog SDP-a Mladena Kešera, koji se nedavno našao središtu medijske pozornosti u nakon što je obavljeno da u imovinskoj kartici ima upisanih 279 nekretnina i približno 900 tisuća eura štednje što Kešer ne smatra spornim, jer je imovinu uglavnom naslijedio od roditelja.

Opet će mu se suditi u aferi lažnih putnih naloga. Prvo ročište u ponovljenom postupku sazvano je u srijedu u 8.30 sati na Općinskom sudu u Koprivnici. To je već peti put da mu se u Koprivnici sudi u istom predmetu. Dvaput je osuđivan, dvaput oslobođan, ali viši sud svaku je presudu poništio i sve vraćao na početak.

Najmanje dvije nepravomoćne presude pak donesene su ranije i na nekadašnjem Općinskom sudu u Križevcima. No, i one nisu prošle na Županijskom sudu.

Za Kešera ponovljeni postupak dolazi u najgorem mogućem trenutku. On je, naime, kandidat za visoko mjesto na saborskoj listi SDP-a i Restart koalicije u II. izbornoj jedinici. S bremenom novog kaznenog postupka planovi su mu ozbiljno ugroženi.

Šefa SDP-a i načelnika Kalnika Mladena Kešera te bivšeg čelnika općinske turističke zajednice Marijana Kepu tereti se da su krivotvorenim putnim nalozima za više osoba tijekom 2003. i 2004. godine s računa Turističke zajednice nezakonito isplatili 17.200 kuna.

Cijeli se postupak, dakle, vuče već 17 godina, a zastara nastupa ove godine. Točan datum nastupa zastare je 22. kolovoza i pitanje je hoće li se dotad sve uspjeti pravomoćno okončati.

Sporni putni nalozi ispisivali su se u Turističkoj zajednici Kalnika za ukupno 25 službenih putovanja u Makarsku, Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Sisak, Varaždin i druge gradove. Potpisivali su ih Kepa i Kešer.

U ranijim nepravomoćnim presudama spominjalo se kako je dio putnih naloga korišten da bi se nezakonito plaćale turističke manifestacije na Kalniku.

Komentari

Komentari