Petak, 5 lipnja, 2020

SKANDALOZNO – Demokratski izabrani liberalni premijer u njemačkoj Tiringiji prisiljen na ostavku jer ga je podržao AfD!

Novoizabrani premijer savezne pokrajine Tirinška Thomas Kemmerich (Liberalno-demokratska stranka Njemačke, FDP) podnio je u četvrtak ostavku, nakon što je dan ranije izabran uz potporu Alternative za Njemačku (AfD), što je izazvalo bijes “antife” i ekstremne ljevice, ali i Angele Merkel koja je rekla da u demokraciji nema mjesta tome da građani biraju koga god žele. Angela Merkel je iz DDR-a, njen otac je bio zadrti komunist koji je sa zapada (!) prebjegao na istok, u smjeru suprotnom od stotina tisuća drugih,  a u DDR-u je također u komunizmu, za vladavine osuđenog zločinca i masovnog ubojice Honeckera, postojalo višestranačje s tim da su sve stranke morale biti socijalističke i dobiti odobrenje Komunističke partije.

Sličan model “ograničene demokracije” danas prakticira Angela Merkel, koja je jutros rekla da je nedopustivo da AfD sudjeluje u vlasti, posve neovisno o rezultatima izbora. Jer se ta stranka protivi masovnoj imigraciji. Zanimljivo, do sad je u Tiringiji na vlasti bila ekstremistička stranka “Linken”, nastala iz komunističke partije DDR-a, u kojoj sjede i neki agenti Stasija koji su izbjegli lustraciju, i koja se nikad nije odrekla ekstremističkih stavova i ideja koje su dovele do totalitarnih režima i diktatura na istoku Europe koji su odgovorni za smrt desetaka milijuna ljudi i uništenje ekonomija, ali koalicija s njima nikad nije bila problem.

„Ostavka je neizbježna. Time s funkcije premijera želim otkloniti štetu koja nastala podrškom AfD-a“, objasnio je Kemmerich podnoseći pismenim putem ostavku. On je istodobno zatražio raspuštanje regionalnog parlamenta i održavanje novih pokrajinskih izbora.

Kemmerich se jučer, nakon što je propao pokušaj ponovnog izbora dosadašnjeg premijera iz stranke Ljevica Bode Ramelowa, kandidirao u trećem krugu i pobijedio uz glasove Kršćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel i AfD-a.

To je izazvalo žestoke reakcije lijevih ekstremista, ali i dijela CDU-a koji još uvijek podržava Angelu Merkel zbog dosadašnjeg konsenzusa etabiliranih stranaka da se parlamentarno ne surađuje s AfD-om: U društvu koje promovira “uključivost” svega i svakog, od bliskoistočnih terorista za čiji preodgoj i uključenje u društvo postoje skupi programi, do krajnje bizarnih tzv. “seksualnih orijentacija”, nema mjesta za ljude kojima je stalo do toga što se događa s njihovom domovinom, izgleda.

Središnjica CDU-a je oštro kritizirala svoj tirinški ogranak stranke zbog zajedničke akcije izbora premijera s AfD-om, što i ne čudi kad se zna da CDU u velikoj mjeri diktira politiku krovnog europskog EPP-a kojem pripada i HDZ, a i Plenković je nedavno rekao da nije prihvatljivo koaliranje s ekstremnom desnicom, bar ne hrvatskom (sa srpskom izgleda jest, sudeći po Miloradu Pupovcu u koaliciji).

Zbog toga je sazvan i izvanredni sastanak demokršćansko-socijaldemokratske koalicije Angele Merkel, na kojem je trebao biti “razjašnjen” daljnji odnos ogranaka CDU-a prema AfD-u, odnosno iz središnjice će im biti strogo zabranjeno biti u koalicijama koje podupire i AfD.

Za raspuštanje parlamenta je potrebna dvotrećinska većina tako da za ovu odluku moraju glasati i zastupnici CDU-a koji su se dosad opirali novim izborima. Kandidat ekstremističke stranke “Linken” (lijevi), nasljednice ozgloglašene komunističke partije DDR-a, dosadašnji pokrajinski premijer Ramelow nadao se nakon izbora da će voditi manjinsku vladu zajedno sa SPD-om i Zelenima, ali ga je u tome spriječio AfD koji je podržao liberalnog kandidata.

Merkel je tako na vlast vjerojatno dovela radikalnu ljevicu u Tiringiji, ali oni joj očito ne smetaju kao AfD.

 

Komentari

Komentari