Da u svijetu postoje nogometaši koji su svoju sreću našli zaobilaznim putem i postajali uspješni daleko od svoje zemlje, govori i primjer Marka Šimića, za kojega se u Domovini već godinama malo priča, a radi se o ubojitom golgoteru, koji je nekada bio i reprezentativac naše nogometne vrste uzrasta U-21. Marko već nekoliko sezona uspješno igra u Aziji. Najprije je igrao u Vijetnamu i Maleziji, a danas nosi majicu Persije iz Jakarte u Indoneziji, gdje pruža izvrsne partije pa je dobio i nadimak “Princ od Persije”.

Naime, Marko je rođen prije 30 godina u Pakracu, a nogomet je igrao u mnogim klubovima. U Zagrebu ga je prepoznao Ćiro Blažević i gurnuo u vatru u generaciji Marija Mandžukića. U trenutku kada mu je Zagreb ponudio višegodišnji ugovor Šimić se odlučio za Himki. Svojim igrama na sebe je privukao pozornost i bivših voditelja reprezentacije Hrvatske za uzrast U-21 Zlatka Dalića i Dražena Ladića, koji danas vode prvu momčad naše nogometne reprezentacije. Kasnije je pokušao u Dinamu. Malo igrao u Lokomotivi, a onda otišao u Ferencvaroš i Debrecin. Nigdje nije išlo kao u Aziji. Danas igra u Indoneziji. Ondašnji ga navijači obožavaju, jer je nedavno na tamošnjem Presedents Cupu proglašen najboljim igračem i strijelcem, a njegova je momčad osvojila trofej nakon 18 godina.

Prema pisanju talijanskih medija Marka zovu i u indonezijsku reprezentaciju, a državljanstvo ne bi trebalo biti veći problem, jer je nogomet tamo svetinja i samom predsjedniku države.

Anto Pranjkic/Priznajem.hr

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!