Četvrtak, 9 srpnja, 2020

Sirijac koji traži kćer registriran je i u Crnoj Gori – također bez djeteta

U RTL-ovoj emisiji Potraga jučer je objavljena informacija Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine u kojoj stoji da je 43-godišnji Sirijac G. W. 30. kolovoza 2018. registriran u BiH te da je tada izrekao namjeru podnošenja zahtjeva za azil, no s njim nije bila njegova 5-godišnja kći Allsa.

Službeno je upitan i Sektor granične policije Crne Gore o tome je li zabilježen ulazak Sirijca G. W. u Crnu Goru te je li s njime bila njegova petogodišnja kći, prenosi RTL. “G.W., državljanin Sirijske Arapske Republike, registriran je prilikom nezakonitog prelaska državne granice Crne Gore iz pravca Republike Albanije dana 23. 8. 2018.godine, kada je i smješten u Prihvatilište za strance.

Pošto je imenovano lice izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu nije pokrenut prekršajni postupak zbog nezakonitog ulaska na teritoriju Crne Gore. Isti je predan službenicima Centra za prihvat, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, na dalju nadležnost.

Također, na teritoriju Crne Gore od strane pripadnika Uprave policije nije registriran nitko od članova obitelji G.W., tako ni kćer Alisa”, piše u njihovu odgovoru.

Podsjetimo, G. W. tvrdi kako ga je hrvatska policija na području Plitvica odvojila od petogodišnje kćeri i vratila u Bosnu, dok je malena Allsa ostala s iračkom obitelji i skupinom migranata u Hrvatskoj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Pogledajte kako predsjednica uređuje frizuru HRT-ovoj novinarki

>>> Legende portugalskog nogometa oprala Ronalda i Messija: Prvi su morali čestitati Luki Modriću

>>> Đoković održao lekciju srpskom izborniku i kapetanu te im objasnio tko je najbolji nogometaš na svijetu

Komentari

Komentari