Petak, 29 svibnja, 2020

ŠIRI SE PUKOTINA U HDZU: Saborski zastupnik poručio Plenkoviću, ne možete nas prisiliti da glasamo za Istanbulsku

Nastavljaju se zahjevi Andreju Plenkoviću da se u HDZ-u raspravi pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije i da se da ljudima da iznesu svoje mišljenje.

O toj temi oglasio se Ivan Ćelić, saborski zastupnik HDZ-a, tajnik zagrebačkog ogranka. Ćelić je inače pročelnik Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče.

>>> STIER SE VRATIO U HRVATSKU: Glasati će protiv Istanbulske a saborske zastupnike pozvao da glasaju po savjesti

“[SAVJEST ILI STRANAČKA STEGA – PITANJE JE SAD!]

Još je prije 15 godina objavljena “Doktrinalna nota o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu” koju je Crkva uputila “biskupima Katoličke crkve, katoličkim političarima i svim vjernicima koji su pozvani sudjelovati u javnom i političkom životu demokratskih društava”.

Onaj tko prihvaća Doktrinalnu notu može se identificirati kršćanskim demokratom. I posvijestiti sebi i drugima da je jedan od temeljnih postulata demokracije taj da se stranačka stega (party whip) ne primjenjuje kad se radi o svjetonazorskim temama”, objavio je Ćelić na Facebooku.

[SAVJEST ILI STRANAČKA STEGA – PITANJE JE SAD!]

Još je prije 15 godina objavljena “Doktrinalna nota o nekim pitanjima…

Posted by Ivan Ćelić on 17. ožujka 2018

U ponedjeljak se održao sastanak Predsjedništva HDZ-a, koju je premijer Planković sazvao kako bi raspravljao o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Ranije otvaranje rasprave o Konvenciji spominjali su Tomislav Čuljak, Oleg Butković, Anton Kliman, ministar Goran Marić, koji je kazao kako je trebalo više razgovarati i s Hrvatskom biskupskom konferencijom te ministar Tomislav Tolušić, koji je kazao da se nisu ni trebali dovesti u ovakvu situaciju.

>>> OVO BI MOGLA BITI HRVATSKA BUDUĆNOST: Student izbačen s fakulteta jer je rekao da postoje „samo 2 spola“

“O tome se trebalo raspravljati prije, na ranijim sjednicama Predsjedništva, a ne da se dovodimo u situaciju da se sada prebrojavamo tko je za što. Trebalo je otvoriti dijalog i u stranci, ali i s Crkvom” rekao je, prema Jutarnjem listu, Tomislav Tolušić, te tako otvorio pitanje odnosa premijera prema vlastitoj stranci.

Zajednica utemeljitelja HDZ-a zadarske županije traži da se HDZ-ovci na unutarstranačkom referendumu izjasne o Istanbulskoj konvenciji, pa su stranačkim tijelima uputili prijedlog.

>>> NAKON KRITIKE PLENKOVIĆU: ‘Razgovarao sam s Brunom Esih o prelasku u njezinu stranku’

Andrej Plenković izjavio je u subotu u Stonu da nema potrebe za raspisivanjem referenduma unutar HDZ-a u vezi s Istanbulskom konvencijom (IK), dodavši kako je bitni smisao te konvencije Vijeća Europe zaštita žena od nasilja i nasilja u obitelji

“Ne, nema nikakve potrebe za bilo kakvim unutarstranačkim referendumom oko ovog pitanja (IK)”, odgovorio je Plenković na novinarska pitanja kako komentira neke prijedloge iz zadarskog HDZ-a da se glede Istanbulske konvencije raspiše referendum u HDZ-u.

>>> ČASNI LJUDI NAPUŠTAJU PLENKOVIĆA: General Markač zbog Istanbulske podnio ostavku


Like/Sviđa mi se protiv ratifikacije Istanbulske Konvencije


Komentari

Komentari