Utorak, 26 svibnja, 2020

SIMPTOMI KORONAVIRUSA: ‘Osjećam se kao da sam progutala staklo, a u bolnici kaos…’

Nalazi se u samoizolaciji i liječi se sama. Spava 20 sati na dan i uzima paracetamol kako bi olakšala simptome

Simptomi koronavirusa variraju od osobe do osobe, iako je mnogima zajednička povišena tjelesna temperatura. Zaražena samohrana majka troje djece otkrila je da se ona osjeća kao da joj cijelo tijelo gori i “kao da je progutala staklo”.

Fotografkinju Mandy Charlton (46) doveli su u bolnicu Royal Victoria Infirmary u britanskom Newcastleu u petak, nakon što joj je temperatura porasla na više od 38 stupnjeva Celzijusa. Nakon otpuštanja iz bolnice, nalazi se kod kuće u samoizolaciji, a kaže kako spava 20 sati na dan i uzima paracetamol kako bi olakšala simptome, prenosi Magazin.hr

“Temperatura mi je skakala od 37,9 do 39, a cijelo vrijeme imam čudan suhi kašalj koji boli. Osjećala sam se kao da mi tijelo gori. Nije da nisam nikad imala gripu, no, iskreno, ovo je gore”, opisala je ova Britanka za Mirror.

Last couple of days have been a bit of a nightmare and through some kind of unreal bad luck it seems I have…

Objavljuje Mandy CharltonSubota, 14. ožujka 2020.

Iz bolnice su je poslali u samoizolaciju

Osim toga, rekla je kako joj je disanje otežano, što je usporedila s osjećajem “kao da je progutala staklo”. Majka troje djece kaže kako se užasnula kada su joj rekli u bolnici da joj nije toliko loše da bi je zadržali te da bi trebala ići kući u samoizolaciju.

“Pitala sam ih: ‘A kako da dođem kući?’. Rekli su mi da mogu pričekati devet sati dok mi ne pokušaju organizirati izolirani prijevoz ili da mogu zamoliti nekoga da dođe po mene”, ispričala je Charlton, otkrivši da je od straha dobila napadaj panike.

“Nasreću, prijatelj je riskirao svoje zdravlje i došao po mene. Ne krivim liječnike i sestre, krivim Vladu za lošu organizaciju”, rekla je.

Objavljuje Mandy CharltonČetvrtak, 9. svibnja 2019.

Nisu joj dali ni zaštitnu masku

Fotografkinja se počela osjećati loše nakon što je prošloga tjedna jedna od njezinih kćeri došla iz škole s temperaturom te vjeruje da ju je ona zarazila virusom. Tvrdi da je, iako je po dolasku primljena u izolirani dio bolnice, bila šokirana kad su portiri gurali njezin krevet, a nisu joj dali ni masku za lice. Čak su ih i bolničari morali posuđivati s bolničkih odjela.

Mandy je provela noć u bolnici. Otpuštena je 12 sati poslije. Zgrožena pacijentica kaže da je bolničku spavaćicu trebala koristiti kao jastuk, jer im je u bolnici ponestalo jastuka. Srećom, dodaje, njezina su djeca dovoljno stara da se brinu o sebi tijekom razdoblja njezine samoizolacije.

“Jedna od sestara rekla mi je da sam sretna što su me odmah primili jer trenutno imaju mjesta, no za nekoliko tjedana vjerojatno neće imati”, zaključila je oboljela od koronavirusa za Mirror.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Čeka nas najveća recesija u novijoj povijesti svijeta! Milijuni će ostati bez posla!
>>> PROCURIO DOKUMENT AMERIČKE VLADE: ‘Pandemija će trajati 18 mjeseci ili duže’; Mogla bi izazvati i nestašice
>>> OVAKO ZVUČI KAŠALJ OSOBA KOJE IMAJU KORONAVIRUS: Pažljivo poslušajte
>>> PLENKOVIĆ RAZLJUTIO VUKOVARSKOG BRANITELJA: Uspoređivati današnje stanje s Domovinskim ratom je čista uvreda
Komentari

Komentari