Petak, 10 srpnja, 2020

SELEFIJE: Bandića nikada nismo vidjeli, priča je izmišljena

Mediji su ovih dana posjetili selefije iz Dubnice kod Kalesije, a upravo su oni označeni kao oni koje je hrvatski konzul u Tuzli, Ivan Bandić, vrbovao i naoružavao kako bi predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović protiv njih mogla pričati.

Koliko su pamfleti Osmica-Mektić-Avdić smiješni govori činjenica da ih relevantni sugovornici i umiješani u aferu uopće nisu htjeli komentirati, pišu Grude.com.

Što se tiče selefija, čak je i njima to smiješno. – Tog Ivana Bandića nikad nismo vidjeli ovdje niti je dolazio netko tko se tako predstavlja, ne znamo ni kako on izgleda – ispričale su selefije za Avaz i time potvrdile da je priča o vrbovanju izmišljena.

U svom tekstu Avdo Avdić je napisao da su se selefije plašile hrvatskih obavještajaca koji su ih ispitivali i dulje provjeravali, a cijelom akcijom koordinirao je Ivan Bandić iz Gruda, jedan od najmoćnijih ljudi u oblasti sigurnosti Republike Hrvatske nekad.

Avdić jedino nije napisao da se vjerojatno s pravom selefije dulje ispitivalo, s obzirom da je njihov formalni šef bio Nusret Imamović, danas najtraženiji svjetski terorist.

Naručeni članak kojim je bio cilj krenuti u novi rat s Hrvatskom podržavalo je, sasvim sigurno, petero ljudi, a sasvim je sigurno da će pod istragom biti dvije osobe koje SDA može žrtvovati jer je projekt propao, a to su Dragan Mektić i Avdo Avdić. A kojih je pet? Tu, uz SDA-ove vojnike Osmana Mehmedagića Osmicu šefa Obavještajne agencije u BiH, Dragana Mektića ministra sigurnosti BiH i Avdu Avdića novinara Žurnala, spadaju još aktualni nelegitimni član Predsjedništva BiH Željko Komšić i bivši predsjednik Hrvatske koji od njenog postanka rovari da je uništi Stipe Mesić./HMS/

Komentari

Komentari