Srijeda, 2 prosinca, 2020

ŠEF KOMUNISTIČKE TAJNE POLICIJE PODRŽAO PLENKOVIĆA: Pozvao DORH da uhiti Brkića i Petrovića, bulazni u fašističkom stilu o “nacionalnoj izdaji”

Nekadašnji komunistički obavještajac i političar Josip Manolić uoči stotog rođendana za Nacional najavljuje nastavak političke aktivnosti i proziva DORH da ne reagira kad su ugroženi nacionalni interesi.

Manolić tvrdi da se to najbolje vidjelo u aferi SMS, čiji je protagonist Milijan Brkić, i u slučaju lobista MOL-a Josipa Petrovića. Kaže da su tada državni interesi bili ugroženi te da je DORH trebao reagirati i onda kada politika to nije učinila.

“Premijer Plenković do sada nije imao dovoljno snažnu podršku Državnog odvjetništva koje je trebalo imati više sluha i raspoznavati poslovne lobije od kriminala i nacionalne izdaje. To se pokazalo i kod afere SMS, a posebno se to pokazalo u slučaju Joze Petrovića jer je Jozo Petrović u ime poslovnog lobija provodio izdaju nacionalnih interesa, odnosno bio polazna baza tih interesa, a Državno odvjetništvo protiv njega nije poduzelo korake. Državno odvjetništvo mora postupati i onda kad politika ne reagira, a utvrđeno je da su državni interesi ugroženi”, izjavio je to u ponedjeljak za Nacional Josip Manolić, nekoliko dana prije svog stotog rođendana.

Tko je Josip Manolić?

Josip Manolić, koji je nedavno s ponosom istaknuo kako je predvidio pobjedu Zorana Milanovića na izborima, nekadašnji je komunistički obavještajac i političar. Za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je na čelu Pokrajinskog komiteta SKOJ-a za Hrvatsku. Po ustroju OZN-e počeo je djelovati u njoj, a potom i u UDB-i. Djelovao je i u Sekretarijatu za unutrašnje poslove te u toj funkciji provodi utamničenje nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Komentari

Komentari