Srijeda, 15 srpnja, 2020

SDP ODLUČIO: Nećemo više davati izjave HRTu

SDP se pridružuje dvotjednom bojkotu HRT-a “Novinarstvo ne damo!” koje su pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija, izvijestili su iz stranke.

“SDP u tom periodu neće sudjelovati u programima HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovim emisijama ni davanjima izjava za HRT, a sve u znak snažne podrške tuženim novinarima i medijima”, priopćili su prenosi N1

“HRT kao javni servis mora služiti javnosti, a ne biti produžena ruka vladajućih. SDP će se uvijek snažno i glasno boriti za slobodu govora, slobodu medija te slobodan rad novinara i zaštitu njihove profesije u cilju zaštite javnog interesa.

Ovime pozivamo HRT da što prije povuče nedemokratske i neosnovane tužbe protiv novinara i medija te time pokaže da poštuje Ustav i minimalne demokratske standarde za koje se izgleda i dalje moramo boriti.

Koliko je alarmantno stanje na HRT-u, govori i ocjena Europske federacije novinara, prema kojoj je HRT po razini neovisnosti najgori javni servis u Europi”, kažu iz SDP-a.

Komentari

Komentari