Osijek, 2.9. 2014. - Sudsko vijeæe osjeèkog Županijskog suda ocijenilo je danas kako je nedvojbeno utvrðeno da je bivši vukovarski gradonaèelnik Željko Sabo (SDP) nudio mito vijeænicima HDZ-a Mariji Budimir i Radivoju Ðuriæu kako bi glasovali onako kako to njemu politièki odgovara, èime je pokušao promijeniti izbornu volju graðana, zbog èega je nepravomoæno osuðen na godinu i èetiri mjeseca zatvora. Na fotografiji Željko Sabo i Anto Nobilo foto FaH/ iš

SDP: “MI NISMO HDZ! Ako kandidiraju SABU raspuštamo vukovarski ogranak!”

Podijeli

Predsjedništvo SDP-a sutra napokon namjerava razriješiti stranačku sudbinu Željka Sabe, piše u srijedu Jutarnji list.

U predsjedništvu te stranke su, kako doznaje dnevnik, još prije dva tjedna donijeli odluku da Sabu ni po koju cijenu ne žele kao kandidata za vukovarskog gradonačelnika.

Vukovarski gradski odbor sutra odlučuje hoće li unatoč protivljenju vrha stranke prihvatiti Sabinu kandidaturu. Ako je prihvate, predsjedništvo SDP-a, kako je potvrdilo više izvora iz te stranke, isti dan planira donijeti odluku o raspuštanju vukovarske gradske organizacije.

Stranka će imenovati povjerenika, točnije povjerenicu za taj grad, a to bi, kako doznaje Jutarnji list, mogla biti aktualna predsjednica Foruma mladih SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, Biljana Gaća.

Izvori iz SDP-a tvrde da su spremni na scenarij da Sabo i nakon raspuštanja vukovarske stranačke organizacije, koju u potpunosti kontrolira, ustraje na svojoj kandidaturi i izađe na izbore s nezavisnom listom.

“Svjesni smo da u Vukovaru na sljedećim lokalnim izborima SDP možda i neće izboriti najbolji rezultat, ali bez obzira na to, nipošto nećemo pristati da nam kandidat bude osoba pravomoćno osuđena za korupciju, protiv koje se vodi još jedan postupak za dva kaznena djela. Mi nismo HDZ”, kazao je sugovornik iz SDP-a, donosi Jutarnji list.

Komentari

Najnovije