SANADER DIGAO BURU U HDZu: Tvrdi da ”nikakva detuđmanizacija ne dolazi u obzir”

Podijeli

HDZ-ov politički tajnik Ante Sanader izašao je nakratko sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u središnjici stranke, te za RTL Danas komentirao disonantne tonove unutar HDZ-a povodom novog prijedloga zakona o blagdanima. Sanader je rekao da zastupnik Stevo Culej, kao i svi ostali članovi HDZ-a, jasno znaju da ta stranka nije nova i mlada stranka te da se u njezinoj 30-godišnjoj povijesti uvijek znao red

“Odluke Predsjedništva i Vijeća moraju poštivati svi članovi”, kazao je Ante Sanader te dodao kako se iskakanje uvijek može dogoditi. Potom je ustvrdio kako će s HDZ-om sve biti u redu, izvještava RTL Danas.

Stevi Culeju kaže kako je riječ o “starom i iskusnom članu HDZ-a koji zna kako HDZ funkcionira” te da u njega ne sumnja kada na red dođe dizanje ruku za potvrdu zakona u Saboru.

Na pitanje o pokušajima detuđmanizacije, Sanader kaže kako je HDZ stranka koja je uvijek profitirala na politici njezinog začetnika Franje Tuđmana.

“HDZ-u je temelj Tuđmanova politika i nikakva detuđmanizacija ne dolazi u obzir”, poručio je.

Davor Ivo Stier putem Facebooka je upozorio na zloupotrebu politike Franje Tuđmana prilikom pozivanja na prvog hrvatskog predsjednika. Na koga je mislio, Sanader poručuje: “To morate pitati njega. Ja nisam ni njegov glasnogovornik ni odvjetnik. Mislim da nije mislio na premijera Plenkovića”.

O sve češćim odgađanjima glasovanja u Saboru, kao što je to bilo i ovog petka, HDZ-ov politički tajnik kaže kako nije glasovanje rezervirano za svaki petak.

“To ovisi o broju točaka, važnosti točaka, prema tome se odlučuje kada će neke točke biti na dnevnom redu. Sada će glasovanje biti sljedeći četvrtak. Bilo je glasovanja i utorkom i srijedom…”, kazao je.

Na pitanje broje li ruke, odnosno članove koji su često odsutni pa prema tome nemiještaju glasovanja u Saboru, Sanader kaže kako je važno voditi računa o toem jesu li njihovi zastupnici odsutni, jesu li na putu i slično.

“Važno nam je da imamo kvorum, ništa neobično”, kaže.

Na današnju reakciju premijera Andreja Plenkovića na spomenik generalu JNA Mladenu Bratiću, ali i odgovor koji je uslijedio iz Srbije, kaže da se prevelika važnost daje Aleksandru Vučiću.

“Aleksandar Vučić je problem srpskog naroda. Oni na nas mogu iti samo ljubomorni, a nažalost i neki naši politički protivnici ne mogu prihvatiti da će Hrvatska dobiti potpredsjednicu Europske komisije, da imamo glavnu tajnicu Vijeća europe… To su neki uspjesi o kojima Srbija može samo sanjati. I stavljati Srbiju u taj kontekst, to može biti ne znam čiji interes. Mi možemo biti zadovoljni našim uspjesima, a Vučić, nek se bavi srpskim narodom. Što se tiče spomenika, to je problem srpskog naroda. To je vraćanje u Miloševićevu, agresorsku politiku. Jer ako stavljate spomenik čovjeku koji je napadao Vukovar, a govorite da Srbija nije sudjelovala u Domovinskom ratu, onda je to problem srpskog naroda, odnosno Miloševićeve politike koja je dovela do poraza svuda gdje su došli. Mi smo pobijedili u Domovinskom ratu, naš Domovinski rat je obrambeni, sveti rat, a oni nek se bave prošlošću”, kazao je Sanader.

Je li Aleksandar Vučić dobrodošao na skup EPP-a u Hrvatsku, Sanader kaže kako HDZ nije organizator toga te kako Vučić neće govoriti u Hrvatskom saboru. “Koliko čujem, neće ni doći u Zagreb. Tako sam barem čuo”, zaključio je Sanader.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) POP OTKRIO SPOMEN PLOČU ZLOČINCU KOJI JE RAZARAO VUKOVAR! ‘Umro je na prvoj liniji, onako kako umiru svjetske vojskovođe’
>>> Vučić slavljenje ratnih zločinaca brani lažima: “Pa i Hrvatska ima ulice koje se zovu po Mili Budaku”
>>> Projugoslavenska “Inicijativa mladih”: “Priznanje se ne smije zvati po Tuđmanu jer je on zločinac”
>>> SVE ĆE SE DOZNATI: Nijemci iz 16.000 vreća uništenih dokumenata rekonstruiraju arhivu tajne policije STASI
Komentari

Najnovije