Izvor: Hina

Američke snage sigurnosti u srijedu su objavile da istražuju pucnjavu u blizini sjedišta Nacionalne agencije za sigurnost (NSA) u Fort Meadeu u saveznoj državi Maryland, dok lokalni mediji prenose kako je najmanje jedna osoba ozlijeđena, a jedna pritvorena.

Službenici tvrde kako situacija više nije opasna, a na objavljenim videosnimkama vidi se crno sportsko vozilo koje se čini propucano mecima.

Snage sigurnosti još uvijek nisu otkrile detalje oko jutarnjeg incidenta, a ne zna se ni je li metke ispalio osumnjičeni ili njezini pripadnici.

“NSA policija i lokalne snage istražuju incident koji se dogodio ovog jutra na jednom od sigurnih ulaza u Agenciju”, objavila je ta institucija na Twitteru.

“Situacija je pod kontrolom i trenutno nema sigurnosnih prijetnji”, dodala je.

Glasnogovornica vojnog kompleksa Fort Meade potvrdila je da je jedna osoba ozlijeđena i odvedena u bolnicu, te da je obližnja autocesta zatvorena. FBI je također objavio da istražuje slučaj.

Mediji su ranije izvještavali da je ozlijeđeno barem tri osobe. Snimka CBS-a pokazuju da se propucano crno vozilo nalazi na kraju slijepe ulice okružene barikadama s jedne i ogradom s druge strane, u blizini stražarske kućice i ulaska u kompleks.

NSA je jedna od američkih špijunskih agencija koja je usredotočena na upotrebu tehnoloških alata, uključujući nadzor intertnetskog prometa, kako bi pratila neprijatelje vlade.

Hina

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!