SAD TEK SLIJEDI ŠOK! Ovlasti Pupovčeva potpredsjednika: Nećete vjerovati što će raditi

Podijeli

To da manjine sudjeluju u Vladi za Hrvatsku zapravo nije nikakva novina.

Naime, u Vladi bivšeg HDZ-ova premijera na poziciji potrpedsjednika Vlade sjedio je SDSS-ov Slobodan Uzelac, a tim putom nakon pobjede na nedjeljnim izborima nastavlja i Andrej Plenković koji je poziciju potpredsjednika za društvene djelatnosti i ljudska prava prepustio SDSS-u.

Riječ je o potpredsjedniku bez ministarstva, ali unatoč tome pozicija koju će obnašati SDSS-ov Boris Milošević jamči mu značajan utjecaj pa i moć.

“Potpredsjednik za društvene djelatnosti i ljudska prava Vlade RH nadređen je ministrima zdravstva, obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, mirovinskog sustava, rada, socijale, sporta”, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru kako bi objasnila ulogu koju će Milošević u Plenkovićevoj vladi imati, objasnivši da je će voditi koordinaciju na kojoj moraju biti prisutni ministri.

“Bez njegovog odobrenja zakon npr. ne može proći koordinaciju. Što ne prođe koordinaciju, ne može na sjednicu Vlade.”, objasnila je Kosor.

Hoće li takve ovlasti Milošević koristiti zapravo ovisi o Miloševiću samome. “‘Uzelac je u mojoj vladi nekoliko puta glasao protiv mojih prijedloga, tj. prijedloga ostalih ministara. Ministri koji su glasali protiv prijedloga Andreja Plenkovića ‘odletjeli’ su iz Vlade’”, pojasnila je Kosor.

Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> NEVJEROJATNO: Policija će od sada nadzirati vjenčanja
>>> DIJELITI ĆE SE KAZNE? Ljudi će se morati naviknuti: Uvode se nove mjere, ali sad se uključuju i inspektori i policija
>>> GOTOVO JE! HSS-OVCI OTPISALI BELJAKA: U igri su dva moguća nasljednika
>>> Spajaju ministarstva, neki podivljali kad su čuli koga će HDZ staviti za šefa…
Komentari

Najnovije