Željana Zovko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=94868712

SAD BI BILO DOSTA, GRCIMA PREKIPJELO: Na granicu šalju vojsku naoružana do zuba! Stiže upozorenje i za nas

Podijeli

GRČKA ĆE PUCATI PO MIGRANTIMA? Vojska naoružana do zuba stigla na granicu! Stižu upozorenja za Balkan!

Prema Europskoj uniji krenuo je novi migrantski val nakon što je Turska odlučila prestati priječiti put da krenu prema zemljama zapada. Tek je počelo, a već su pale prve žrtve. Jedno dijete se utopilo, a 47 migranata je spašeno nakon što se prevrnuo čamac. Osim toga, u Grčkoj je situacija kritična, a grčka vojska najavila je da će koristiti pravu municiju na svim graničnim točkama tokom vojnih vježbi. Vojska je upozorila da je svako kretanje ljudi, životinja ili vozila zabranjeno tokom trajanja vježbi, javlja portal Keep talking in Greece.

Odabir vremena i vrste vježbe znakovit je i nije samo vježbe radi. Kako se doznaje, vojska je tijekom dana pucala radi upozorenja. Jedna osoba je navodno i ubijena.

S druge strane, u našem susjedstvu stanje je još gore jer ne postoji jasna strategija kako se postaviti prema novom migrantskom valu. Zemlje zapada zatvorile su svoje granice i ne namjeravaju prihvatiti migrante. Slovenija i Madžarska ograđene su žicom, a BiH nema gotovo nikakvih resursa za nositi se s ovom krizom, a to je potvrdio i predstavnik međunarodne organizacije za migracije, Peter Van der Auweraert.

Voditelj misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, Peter Van der Auweraert, ocijenio je u ponedjeljak kako će, u slučaju pojačanog priljeva izbjeglica i migranata na zapadni Balkan, i BiH neizbježno biti suočena sa sve većim problemima, a i sada jedva kontrolira migrantsku krizu.

Van der Auweraert je kazao kako IOM procjenjuje da trenutačno oko 50 do 60 tisuća migranata pokušava iz pravca Istanbula doći do “zelene granice” prema Grčkoj i Bugarskoj.

Podsjećamo, novi migrantski val krenuo je k Europskoj uniji prošlog tjedna, nakon što je turska vlada objavila kako više neće poduzimati mjere da migrantima iz arapskih i azijskih država zapriječi put ka Zapadu.

Izvor: Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mladoženja je nestrpljivo čekao da vidi mladu, no OVOME se nije nadao
>>> PORAŽENI ISILOVCI IZ IDLIBA KREĆU ZA EU: “Nude nam novac da idemo u Europu… “
>>> UŽASAVAJUĆA TAJANSTVENA BOLEST HARA AFRIKOM: “Ljudi krvare iz usta i nosa, oteknu, i sruše se mrtvi”
>>> NEVJEROJATNO: Policija podigla prijavu protiv 16-godišnjaka koji je crtao “granicu srpske krajine”, ALI NE ZBOG GOVORA MRŽNJE
>>> POČET ĆE RAT!? Rusi uputili polu-prijeteću poruku Erdoganu
Komentari

Najnovije