Utorak, 25 veljače, 2020

SABORSKI ZASTUPNIK HDZA: Petar Škorić pojasnio zašto se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije!

Petar Škorić, saborski zastupnik HDZ-a, detaljno je obrazložio zašto neće podržati ratifikaciju, što je premijeru Andreju Plenkoviću rekao praktički odmah.

“Apsolutno se zalažem za punu zaštitu prava žena i djece, zaštitu obitelji, drugih i drugačijih, uključujući nultu stopu tolerancije prema nasilju bilo koje vrste, a osobito prema ženama”, rekao je za Dalmatinski portal.

Rekao je kako imamo dobre nacionalne zakone koji štite žene od nasilja, ali je problem u njihovoj provedbi i u neučinkovitosti institucija.

” Jedini prijepor oko Istanbulske konvencije je u potpuno nepotrebnom uvođenje pojma roda. U konvenciji se pojavljuje čak 24 puta, a sugerira da su prirodne i urođene razlike između muškarca i žene tek društveni konstrukt. Po tome ispada da ljudski spol nije ni muški ili ženski, nego kontinuirani prijelaz od muškoga do ženskoga, odnosno da se ljudsko biće rađa spolno neutralno i da bi se tek naknadno kao ‘društvena konstrukcija’ socijaliziralo u neki od brojnih rodova”, kaže.

To otvara vrata uvođenju rodne teorije.

“A ona je u suprotnosti s temeljnim ljudskim, kršćanskim, svjetonazorskim, a u konačnici i civilizacijskim vrijednostima na kojima počiva naše društvo, što je i glavni razlog mog neprihvaćanja konvencije”, objašnjava.

“Stoga smatram da nam je Istanbulska konvencija mogla poslužiti da popravimo i pooštrimo naše zakone, implementiramo sve njene standarde i norme u vlastito zakonodavstvo, osiguramo veća financijska sredstva i nadzor, te izbacimo pojam roda koji izaziva prijepore i dijeli hrvatsko društvo”, zaključio je.

Komentari

Komentari