Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

S Kolindom s Pantovčaka odlazi i Kika

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je prije dvije godine udomila mladu labradoricu Kika iz virovitičkog azila.

“Bila je to ljubav na prvi pogled sa obje strane! Čim ju je predsjednica podragala, Kika se smirila i od nje se nije odvajala”, poručili su tada iz predsjedničinog uredu. Kika se preselila s novom gazdaricom na Pantovčak. Sad se postavilo pitanje hoće li i Kika otići s Kolindom s Pantovčaka?

“Naravno da će Kiku uzeti. Pa kakva bi to bila gazdarica da je ostavi, pa ona ju je udomila”, poziva se express na neimenovani izvor s Pantovčaka.

U listopadu 2018. godine, u povodu Dana zašite životinja, predsjednica je u svom uredu ugostila udruge prijatelja životinja iz cijele Hrvatske s ciljem svraćanja pozornosti javnosti na odbačene i napuštene životinje uz poruku “Udomi, ne kupuj”, obzirom da je i ona svoju kujicu – udomila.

“Namjera nam je svratiti pozornost javnosti upravo na te odbačene i napuštene životinje, od kojih su mnogi bili kućni ljubimci, kako bi pogotovo našu djecu i mlade upozorili na ono što je životinjama najpotrebnije, a to je ljubav i briga”, rekla je tada predsjednica, a s njom je bila i Kika, mješanka labradora i terijera, koju je udomila nedugo prije toga.

U Uredu su bili predstavnici 14 udruga koje spašavaju i štite životinje iz cijele Hrvatske, a predsjednica je istaknula kako na temelju njihova primjera želi poslati poruku da je udomljavanje poželjnije i društveno odgovornije od kupnje životinja jer se tako spašava na stotine ljubimaca koji su u skloništima.

Komentari

Komentari