Nedjelja, 12 srpnja, 2020

Rusija jača vojno prisustvo u vodama ispred Sirije

Rusija je pojačala vojno prisustvo u vodama ispred Sirije iz straha od budućih udara Zapada na snage Bašara al-Asada nakon “provokacije” pobunjenika, izvijestili su u utorak ruski mediji.

Dvije fregate naoružane s krstarećim raketama Kalibr, u stanju pogoditi ciljeve na tlu ili brodove na površini, poslane su u subotu u Sredozemno more, po dnevniku Kommersant koji citira neimenovani izvor unutar ruskog glavnog stožera.

Ukupno ruska flota raspolaže s deset brodova i dvije podmornice u vodama ispred Sirije, što je najveći kontingent od početka rata 2011., izvijestio je dnevnik Izvestja.

U kontingentu se nalazi krstarica s raketnim bacačem, razarač namijenjen borbi protiv podmornica i tri broda za ophodnju, po Izvestji, koja citira izvore unutar ruskog ministarstva obrane.

Ruska vojska optužila je u subotu sirijske pobunjenike za “provokaciju” s kemijskim oružjem u području Idleba, smišljenu da se odgovornost prebaci na režim iz Damaska i tako opravdaju udari Zapada na položaje vladinih snaga.

Moskva je također ustvrdila da britanske tajne službe “aktivno sudjeluju” u toj “provokaciji” u Idlebu, jednoj od posljednjih regija koja izmiče kontroli sirijske vojske.  Hina

Komentari

Komentari