Srijeda, 3 lipnja, 2020

RUSI BIJESNI NA NJEMAČKU: ‘Zaboravili ste tko je pobijedio u svjetskom ratu, trebate šutjeti još 200 godina ‘

Rusija kaže da Njemačka ne bi smjela zaboraviti tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu i upozorava da razgovor s Moskvom s pozicije sile nije dobra ideja.

“Nakon svega što je Njemačka učinila s našom zemljom u Drugom svjetskom ratu, mislim da bi trebala šutjeti još 200 godina (…). Pitajte svoje djedove i bake o njihovom iskustvu razgovora s Rusijom s pozicije sile. Vjerojatno će im reći što se dogodilo”, rekao je ruski ministar obrane, general Sergej Šojgu.

Ovim je riječima general Šojgu odgovorio na nedavne komentare njemačke “kolegice”, ministrice obrane Ursule von der Leyen, koja je u Berlinu rekla “kako je za razgovore s Moskvom samo iz pozicije sile”. Ruski ministar obrane je to rekao u ekskluzivnom intervjuu za rusku televiziju Rusija24.

Ruski ministar je podsjetio njemačku “kolegicu” da Moskva traži mir, ali u isto vrijeme ne podnose nikakvu prisilu.

Također je prigovorio “da NATO, koji uključuje Njemačku, ne želi prihvatiti činjenicu da se Rusija vratila na međunarodnu scenu kao samostalan akter i moćna vojska”.

“Iako Rusija ne prijeti nikome i ne počinje rat ni s kim, obnavlja i modernizira svoju vojsku”, rekao je general Šojgu i je dodao “kako su prošla vremena za svoju vojsku”.

Međutim, ruski ministar obrane je izrazio spremnost Kremlja da održi “normalnu suradnju” s Njemačkom, koja nije u situaciji da s Rusijom razgovara s “pozicije sile”.

Rusija i Zapad još uvijek ne uspijevaju prevladati napetosti do kojih je došlo nakon krize u Ukrajini i ujedinjenja Krima s Rusijom 2014. godine, a stanje se pogoršalo s naknadnom militarizacijom Europi od strane NATO pakta na čelu s Washingtonom.

Moskva je u više navrata upozoravala NATO da će njegova rastuća vojna nazočnost u blizini njezinih granica, navodno kako bi se suprotstavio ruskoj prijetnji, samo destabilizirati regiju, dovesti do porasta napetost i u konačnici će ugroziti nacionalnu sigurnost Rusije, što neće proći bez odgovora.

VIDEO – Odgovor generala Šojgua njemačkoj “kolegici” Ursuli von der Leyen (17:58)

Autor: NERMIN N./Logicno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Njemačka policija Hrvatici: Ili novac ili zatvor!

>>> U Kineskoj se medicini naziva povrćem za dugovječnost, kod nas ga ima ‘za izvoz’, a malo tko uopće zna da se jede

>>> PILSEL OPET VRIJEĐAO BRANITELJE I THOMPSONA: Hoće li ovog puta biti sankcija?

Komentari

Komentari