Petak, 24 siječnja, 2020

ROJS ZGROŽEN, STUPI LI NA AMERIČKO TLO BIO BI UHIĆEN: Tražen zbog ratnih zločina? Tvrdi ”smjestili su mi”

Tvrdi da od 2008. godine ne može otvoriti račun ni u jednoj banci, a da zbog blokada i ovrha prima samo onaj zajamčeni dio od 3.700 kuna.

Među osobama kojima je zabranjeno putovanje u tu zemlju su gotovo svi “čuveniji” ratni zločinci s područja bivše Jugoslavije, poput Veselina Šljivančanina, Vojislava Šešelja, Ratka Mladića, Biljane Plavšić, Momčila Krajišnika i Radovana Karadžića. Na popisu su se našli i Hrvati osuđeni za ratne zločine pa tako i umirovljeni generala Ljube Ćesića Rojsa. Znači li to da ga Amerika traži zbog ratnih zločina?

Tvrdi da od 2008. godine ne može otvoriti račun ni u jednoj banci, a da zbog blokada i ovrha prima samo onaj zajamčeni dio od 3.700 kuna. Zbog toga je razgovarao i s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović krajem prošle godine.

“Obećala mi je prije svog puta u Ameriku da će sve poduzeti da me se skine s tog popisa. I sam sam pisao američkom Ministarstvu financija, poslao im sve dokumente iz kojih se vidi da sam neosuđivan i da nemam nikakve veze s onim što mi se stavlja na teret, ali do danas nisam dobio nikakav odgovor. Da stvar nije nimalo ugodna pokazuje vam nedavni slučaj generala Tihomira Blaškića, koji je zaustavljen u Dohi po povratku iz Australije. Da mu nije pomogao jedan naš čovjek, završio bi u zatvoru. Pa ti dokazuj…”, ispričao je Rojs.

Komentari

Komentari