foto: Rimac automobili

RIMAC PREUZIMA MARKU BUGATTI OD VW-A?

Podijeli

Rimac Automobili nalaze se pred preuzimanjem Bugattija, tvrde izvori bliski upravi Volkswagen grupe. Vijest je to koju je objavio njemački Manager Magazin, potom Reuters i portal Car Magazine. VW je u procesu konsolidacije portfelja svojih automobilskih brendova.  Valja podsjetiti da Porsche također ima značajni udio u tvrtki Rimac automobili, a također se radi o marki koja je dio VW koncerna. Rimac također posjeduje pedeset postotni udio u tvornici u Kini koja proizvodi električne motore za gradske autobuse.

Volkswagen više ne želi trošiti novac i radnu snagu na takozvanim “hobi markama” koje je stekao bivši izvršni direktor Ferdinand Piech, a krunsko mjesto među njima zauzima Bugatti. Umjesto toga, svi resursi moraju se posvetiti financiranju masovnog programa ulaganja u budućnost automobilizma – elektrifikaciju, digitalizaciju i autonomnu vožnju, piše Car Magazine.

Ali kako VW može prekinuti veze s Bugattijem, a da ne izgubi podršku članova obitelji Piech, koja posjeduje 50 posto kontrolnog udjela u grupi? Odgovor je jednostavan: stavljanjem svog voljenog Porschea u središte svake nagodbe i djelovanjem na obostranu korist svih strana. Porsche, naime, posjeduje znatan interes u Rimac automobilima, a razvoj novih tehnologija za električne Porschee se dobrim dijelom odvija u Svetoj Nedjelji.

Komentari

Najnovije