FaH

REKORD! Preko sto slučajeva korone, a to još nisu sve županije!

Podijeli

Danas će u Hrvatskoj biti preko 100 slučajeva novozaraženih koronavirusom, a podaci iz županija i dalje pristižu. Ovako to izgleda po županijama, a u 14 sati ćemo doznati cjelovite podatke:

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javljaju iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu. Još je jedna osoba ozdravila, tako da je ukupan broj zaraženih trenutno 25, a izliječenih 84.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji eveidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Radi se o mlađoj ženskoj osobi koja ima prebivalište u Šibensko-kninskoj županiji, a boravi u Splitu i kontakt je oboljele osobe iz druge županije.

Dvije oboljele osobe i dalje se liječe se na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjere samoizolacije, te je provjerom na terenu u oba slučaja utvrđeno kršenje navedene mjere. Od jučer je bilo 7 uzorkovanja, javlja Stožer civilne zaštite Šibensko kninske županije.

Grad Zagreb

U Zagrebu je 35 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u petak Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba.

“Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je dijagnosticirano 35 Covid pozitivnih bolesnika. Povećana je aktivnost u domovima zdravlja tako da smo kroz domove zdravlja imali 288 korisnika, a od toga samoizolacija je određena za troje i broj upućenih na testiranje je 42. Uzeto je kroz domove zdravlja ‘drive in’ tehnikom 97 uzoraka”, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Jeleč je rekao da je sustav pod kontrolom, ali da je prilično povećana aktivnost zbog epidemiološke situacije.

Testiran najveći broj osoba od sredine ožujka, njih 465

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić istaknula je da su u protekla 24 sata testirali 465 osoba, što predstavlja najveći broj testiranja od kada su počeli mjerenja, dakle od sredine ožujka ove godine.

U Zagrebu ukupno 357 Covid pozitivnih osoba a 1052 osobe imaju mjeru samoizolacije.

Posliović: 10 zagrebačkih policajaca zaraženo Covidom-19, osmorica u samoizolaciji

Načelnik sektora policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Davor Posilović istaknuo je da se na današnji dan osam zaposlenika policije nalazi pod mjerom preventivne samoizolacije, a kod 10 policijskih službenika utvrđena je zaraza virusom Covid-19.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je da raste broj zaraženih osoba, proboj je dnevni i bit će sve više. Kaže da se ne može zaustaviti život te da jedini apel koji može uputiti sugrađanima je da paze, da se pridržavaju mjera koje su donesene te da čuvaju sebe i svoje najbliže.

Splitsko-dalmatinska županija

Od 274 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije u petak  je u 17 osoba utvrđena covid infekcija, a riječ je o 11 osoba iz Splita te po jednoj osobi iz Sinja, Solina, Trogira,  Nerežišća, Pučišća i Runovića, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Uz 17 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne su i tri osobe iz drugih županija (po jedna iz Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije) koje su testirane na području Splitsko-dalmatinske županije, navodi se u priopćenju.

Od 17 novooboljelih osoba 10 su kontakti prije oboljelih, a sedam je u postupku obrade kao i njihovi kontakti.

Među novooboljelima jedan je dijalizirani pacijent s otoka Brača, koji će tijekom dana biti prevezen na liječenje u splitski KBC.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas u 11 sati evidentirane su 193 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, ali su i dvije osobe izliječene. Tako je na području Zagrebačke županije trenutno aktivan 51 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 135 osoba, a sedam ih je preminulo.

Karlovačka županija

Dva su nova slučaja zaraze u Karlovačkoj županiji, priopćio je tamošnji stožer civilne zaštite. Jedan od dvoje novooboljelih je gradonačelnik Ogulina, a druga je osoba iz gradske uprave Ogulina, javlja N1.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih osoba pozitivnih na koronavirus. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 7. U protekla 24 sata testirano je 36 uzoraka, od kojih je 35 negativno, dok se za 1 nalaz čekaju rezultati, priopćio je županijski stožer.

Osječko-baranjska županija

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 20 je novoboljelih od koronavirusa, najviše iz Đakova, a trenutno je od toga virusa u Županiji oboljelo 279 osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 153 uzorka, koja su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus 20 je bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba, njih 12 je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, a svi su kontakti ranije oboljelih na koronavirus, priopćeno je iz Stožera.

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.

Zadarska županija 

Na području Zadarske županije je u posljednja 24 sata 14 novooboljelih osoba od koronavirusa, javlja tamošnji stožer.

Od toga broja 12 ih je vezano uz nedavno održano vjenčanje, a 2 osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu. Među novooboljelima je jedan zdravstveni djelatnik iz OB Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciju je stavljeno 10 liječnika i 3 medicinske sestre.

Istarska županija

U Istri je danas potvrđeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, objavio je tamošnji stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata su uzeta 164 uzorka briseva. Od osam novooboljelih, dva su slučaja uvezena iz Srbije i Švedske, dok su tri kontakt oboljelih osoba. Epidemiološka obrada još tri pozitivne osobe je u tijeku. U mjerama samoizolacije trenutno se nalazi 159 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je da je u toj županiji u posljednja 24 sata zabilježena jedna osoba zaražena koronavirusom.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom. Testirano je 27 osoba i svi nalazi su negativni. Trenutno se u samoizolaciji nalazi 41 osoba, javio je Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 71 aktivni slučaj zaraze koronavirusom. U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 550 osoba. Ukupno je testirano 2486 osoba, na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na koronavirus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

034portal javlja da je novozaražena osoba iz Požeško-slavonske županije iz Lipika, a ta je osoba povezana sa zabavom koja se održala u Kutini, a koja je postala novo žarište širenja koronavirusa.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19. Radi se o osobi iz Županje, javlja Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 88, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 64 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3149. U samoizolaciji na području županije nalazi se 298 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (7 liječnika, 30 medicinskih sestara/tehničara 1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika), dodaje se u priopćenju Stožera.

Komentari

Najnovije