Ponedjeljak, 27 siječnja, 2020

RAT U HDZ-u: Miro Kovač posramio Plenkovića: Stranka ne može biti taoc tvog ega!

Gostujući u emisiji “RTL Danas” saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač osvrnuo se na loš rezultat HDZ-a na izborima za Europski parlement. Kazao je da su građani na europskim izborima poslali jasnu poruku HDZ-u.

“Moramo najprije vidjeti što je bilo nedovoljno dobro u ovoj kampanji, zašto je HDZ postigao najslabiji rezultat ikad na nacionalnoj razini. Birači nisu prepoznali vrijednost naše liste. To treba jasno reći. Dogodio se birački neposluh, u Dalmaciji bi rekli da ‘treba vratiti dite materi’. Birači su poručili: ‘ovakav HDZ mi ne želimo’. On je otišao lijevo od centra, to je njihova poruka”, rekao je Kovač za RTL.

Bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova kritizirao je i stranačku listu na kojoj je, smatra, on trebao biti prvi.

‘O listi se odlučivalo na stranačkim tijelima, ja sam pozvan na razgovor, iznio sam varijantu za koju mislim da bi za HDZ bila dobra, da bude prepoznatljivosti, ljudi su mi sa strane govorili da bih trebao biti nositelj liste, kao što je Plenković bio prije nekoliko godina kad ga je Karamarko stavio iako mu nije bio drag. Karamarko je ego zatomio u interesu HDZ-a, okupio sve jake ljude i HDZ je pobijedio s rezultatom koji je bio fantastičan’, rekao je Kovač.

Znači li to da Plenković nije uspio zatomiti ego? ‘Mene je iznenadio Bernardić koji je stavio svoje suparnike na listu, pokazao je jednu širinu i postigao rezultat neočekivan za SDP. Bernardić je pokazao da je stranački interes važniji od osobnog interesa. Nijedna demokratska organizacija ne može biti taoc jedne osobe i njegovog ega!’, kazao je Kovač.

Misli li time na Plenkovića, Kovač je odgovorio: ‘To vrijedi za sve demokratske stranke’.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SKANDALOZNO: Pogledajte s kakvom se tetovažom Arkanov sin pojavio pred našim borcem
>>> [VIDEO] Gospođa u domu za starije htjela uzeti još jedan jogurt, zaposlenica ju gurnula na pod
>>> THOMPSON REAGIRAO: Titulu rekordera izgovorenih gnjusni laži i gluposti dodjeljujemo Emiru Hadžihafizbegoviću
>>> PUPOVAC KOMENTIRAO IZBORE: Birači u Hrvatskoj očito ne znaju što je ustaški pokret
Komentari

Komentari