n1

RASTE NERVOZA U KOLINDINOM STOŽERU: Počela se čudno ponašati, hoće li se uopće kandidirati?

Podijeli

”Ona će se sigurno kandidirati, ali da joj nije svjedno, to je sasvim jasno. Nervozna je, više nije na dijeti, svako malo dolazi do povišenih tonova, svi su živčani…” Tako atmosferu u timu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović opisuje naš dobro upućeni sugovornik s Pantovčaka. Da je predsjednica doista u nezavidnoj situaciji, da se naslutiti i iz toga što još nije služebeno najavila svoju bitku za Pantovčak. Kako i bi, kada joj Miroslav Škoro i Zoki Milanović pušu za vratom. Od omiljene državnice, koja je maknula Titovu bistu i srušila Josipovića, pretvorila se u neodlučnu političarku koja ne zna u kojem smjeru ide. Prostor koji je nekoć zauzimala predsjednica polako, ali sigurno popunjava Škoro, a istovremeno bi svaki preveliki zaokret u centar u kojem plovi Milanović mogla skupo platiti.

Predsjedničin se imidž iz dana u dan dovodi u pitanje, propitkuju se ljudi s kojima surađuje, svako malo korigira svoje političke stavove, a od kandidature još nema ništa, premda se sa strepnjom očekuje i u HDZ-u, stranci koja je spremna stati iza nje u borbi za još jedan mandat. Ali što ta stranačka potpora znači predsjednici, kada je stranka kojom ravna Andrej Plenković u potpunom rasulu. Premijer vodi vlastitu bitku za opstanak, protiv njega je ustao Miro Kovač, a uskoro bi se u utrku za predsjednika stranke mogao uključiti i Stier. Istovremeno, iz stranke stižu priče o sabotaži predsjedničkih izbora iz HDZ-ovih redova, jer bi se dio članstva mogao prikloniti Škori. Predsjednica je, čini se sada s vremenskim odmakom, počinila veliku pogrešku kada je ruku pomirenja pružila Plenkoviću, jer kritizirajući rad njegove Vlade, stabilnim je održavala vlastiti rejting. Sada umjesto nje Plenkoviću otrovne strelice odašilje Škoro, ubirući pritom simpatije građana.

No, što je ona zapravo mogla kada joj je o Plenkovićevoj volji ovisila HDZ-ova potpora na predsjedničkim izborima, koja se preko noći, nakon europskih izbora, pretvorila u uteg, jer stranka nije pronašla crne labudove koji su joj donijeli četiri mandata. Već se tada dalo naslutiti se da će se HDZ-ov debakl odraziti na predsjednicu i čini se da je doista tako.

Pred njom je teška borba, uostalom, valja znati da je i Josipovića jedva dobila, a u HDZ-u joj sve otvorenije zamjeraju izbjegavanje kandidature, koje bi također mogla skupo platiti. ”Ona je sav posao prepustila voditelju svojeg stožera Anušiću, ali to ne ide, u utrku se mora uključiti predsjednica i zaigrati na sve ili ništa, a ovako ispada da HDZ ima, ali ipak nema kandidata. Pitanje je hoće li i ona i Plenković preživjeti ovo što nas očekuje, svi smo svjesni da je borba teška i ne treba je otežavati izbjegavanjem kandidature”, zaključuje izvor za Dnevno.hr iz HDZ-a.

Autor:Iva Međugorac


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> (VIDEO) Riječki vijećnici obišli olupinu Titovog Galeba: ‘Ovo je katastrofa! Nagledao sam se ruzine, ali ovo…’
>>> Ivica Šola: Što je SDSS-ov dožupan Ćurčić radio na Ovčari?
>>> Kako su Srbi dobili sve ratove – osim onih koje su izgubili!
>>> Onkolog upozorava: Ako želite izbjeći rak, izbacite ove 4 namirnice iz prehrane
Komentari

Najnovije