Ponedjeljak, 30 ožujka, 2020

Raskrinkano nigerijsko licemjerje: Nemate pravo prozivati Zlatka Dalića!

Nakon što je kapetan nigerijske reprezentacije Obi Mikel prozvao Hrvatsku zbog namjere da u posljednjem kolu igra s rezervnim igračima protiv Islanda, reagirao je bivši izbornik Španjolske Javier Clemente, podsjetivši da je ta afrička zemlja napravila isto prije 20 godina poslavši njegove igrače doma.

‘Kako se u životu sve vraća. Obi Mikel, nogometaš Nigerije, traži od Hrvatske sportsko ponašanje i da igra s igračima prve postave. Nigerija je 1998. godine igrala s rezervnim igračima protiv Paragvaja i izgubila nakon čega je Španjolska završila na ulici. Čini se da tog dana sportsko ponašanje nije bilo važno’, istaknuo je 68-godišnji Clemente na Twitteru.

Clemente je vodio španjolsku reprezentaciju od 1992. do 1998. godine, a klupu je napustio poslije Svjetskog prvenstva prije 20 godina. Španjolska je tada ispala u skupini D, premda je u posljednjem kolu kolu sa 6-1 pobijedila Bugarsku, jer je Nigerija izgubila s 1-3 od Paragvaja. Nigerija je uoči tog zadnjeg kola već bila osigurala prvo mjesto.

Nigerija je prošla u osminu finala sa 6 bodova, a Paragvaj s 5. Španjolska je ispala s 4 boda, a Bugarska s 1 bodom.

Dvadeset godina kasnije, opet u skupini D, Nigerija strahuje za prolaz. U zadnjem kolu Nigerija ne smije izgubiti od Argentine, a Island ne smije pobijediti Hrvatsku.

‘Hrvatska bi trebala biti profesionalna i igrati s najboljim igračima. Ovo je veliko natjecanje na kojem ne možeš odmarati igrače samo kako bi pomogao drugim ekipama da se kvalificiraju’, rekao je Mikel u subotu.

Hrvatska je osigurala prolaz u osminu finala sa 6 bodova, Nigerija ima 3, a Island i Argentina po 1 bod. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je da će u utorak priliku dobiti igrači koji dosad nisu igrali, no da cilj ostaje pobjeda.

Na prvenstvu 1998. godine Hrvatska je osvojila brončanu medalju pobijedivši s 2-1 Nizozemsku u utakmici za treće mjesto. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> OPET NEĆE BITI REAKCIJA? Srbijanski zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe vrijeđao Hrvatsku i Hrvate

>>> Srpski huligani napali Širokobriježane u Moskvi!

>>> PAHOR ”BRANI” HRVATSKU: Potrebno im je “strateško strpljenje” dok ne promijeni odluku o izlasku iz arbitraže

>>> Njemački mediji o Hrvatskoj: To je najbolja sportska zemlja u svijetu – u čemu je tajna

Komentari

Komentari