Foto: N. N.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da će Grad, vjerojatno, ući u sudske sporove protiv organizatora skupa „Pravda za Davida“, koji su 30. prosinca spriječili održavanje novogodišnjih koncerata u Banjaluci, jer je time učinjena  značajna materijalna šteta.

Ono što se, kaže, događalo 30. prosinca, spriječilo je održavanje novogodišnjih koncerata u gradu i svih drugih svečanosti na otvorenom, javila je Anadolija.

Gradske vlasti su, dodaje, zaprimile brojne žalbe ugostitelja, vlasnika hotela i hostela, jer je došlo do otkazivanja posjeta Banjaluci.

“I tu je načinjena milijunska šteta. U ovom trenutku mi se čini da će se organizatori skupova od 30. prosinca naći pod tužbama od nekoliko milijuna maraka”, tvrdi gradonačelnik.

Kao organizatori se pred službenim  tijelima nisu prijavili čelni ljudi pokreta „Pravda za Davida“, zastupnici, odbornici ili predsjednici stranaka, već par mladih Banjalučana, koji će se sada, kako kaže, sa svojim obiteljima i pod ogromnom materijalnom odgovornošću naći pred sudovima.

“Neka pitaju one koji su ih gurnuli na prvu liniju zbog čega će sada imati te poteškoće”, dodao je Radojičić.

Upozorio je i da će biti teško vratiti povjerenje u Banjaluku na turističkom tržištu.

“Nanesena je nemjerljiva nematerijalna šteta gradu Banjaluci, jer će na povratku reputacije i gostiju trebati nekoliko godina. To će osjetiti obitelji i zaposleni u sektorima koji ovise od gostiju, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i usluge, koji će sigurno mjesecima, a možda i godinama, imati problem kako nahraniti svoje obitelji”, naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine u Banjaluci su otkazani, a 30.prosinca  trebao je nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić u novogodišnjoj noći, dok je 1. siječnja  Banjalučane i sve goste najvećeg grada RS-a trebao zabavljati Željko Joksimović.

Po potpisanim ugovorima svi izvođači, koji su trebali nastupiti tijekom tri dana proslave novogodišnjih blagdana, su plaćeni, a bit će, kaže, razgovarano o mogućnostima da budu angažirani u nekom drugom terminu.

Radojičić je u izjavi novinarima ukazao da je kompletan plan „Banjalučke zime“ sada „razvaljen“, nema novogodišnjih koncerata, na Trgu Krajine nije tradicionalni „Zimzograd“, a od sigurnosnih okolnosti ovisit  će okvirni program pravoslavne nove godine./HMS/

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!