FaH

RADIĆ: “NE MISLIM SE KANDIDIRATI ZA ŠKORINO MJESTO, njegova ostavka je visoko moralni čin”

Podijeli

Mario Radić, trenutni vršitelj dužnosti predsjednika Domovinskog pokreta, ostavku Miroslava Škore ocijenio je visoko moralnim činom te je najavio novu snagu pokreta koji će promijeniti Hrvatsku.

“Iako je mnoge iznenadila i pritom izazvala značajne javne reakcije, ostavka Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, prije svega je visoko moralan čin. Zapravo, to je demonstracija odgovornosti prema brojnom članstvu, simpatizerima i biračima, koji su u tri izborna ciklusa i našem bivšem predsjedniku i cijelom pokretu iskazali iznimno povjerenje, koje najnovijim događajima ne samo da nije narušeno, nego je sada još i veće. Naročito nam je drago što je Miroslav Škoro i nakon ostavke odlučio ostati u politici te time pridonositi stranačkim, ali prije svega – nacionalnim interesima; i kao potpredsjednik Hrvatskog državnog sabora i kao član DP-a”, stoji u Radićevom otvorenom pismu.

Dodao je da će zbog časnog poteza Miroslava Škore “kakav još nije zabilježen u stranačkom životu Hrvatske”, osobno predložiti da se izglasa novi Statut Domovinskog pokreta i uvede institucija počasnog predsjednika jer je Miroslav Škoro zaslužio to biti

“U istom kontekstu, pozdravljam čin glavnog tajnika DP-a, Darija Žepine, koji je podnio ostavku na svoju dužnost odmah nakon gospodina Škore, što nije samo moralan, već je i logičan, očekivan potez, s obzirom na to da se, sukladno Statutu, glavni tajnik stranke ne bira na stranačkom Saboru, već ga izravno imenuje predsjednik, kojem su, u konkretnom slučaju, ostavkom prestale sve dužnosti – pa je posve normalno da novi predsjednik, nakon jesenskog sabora stranke imenuje i novog glavnog tajnika – svog prvog suradnika. Razumijem i Vesnu Vučemilović koja teško prihvaća neopozivu ostavku svoga brata, Miroslava Škore. U Domovinskom pokretu na gospođu Vesnu nikada nismo gledali kao na sestru našeg dojučerašnjeg predsjednika, već prije svega, kao na jednu od naših najaktivnijih zastupnica, koja je shodno svom intelektu, znanstvenoj reputaciji i pozitivnim emocijama, uvijek uživala veliku slobodu – pa je među kolegama kao takva i prihvaćena”, poručio je Radić.

Komentari

Najnovije