Srijeda, 12 kolovoza, 2020

RADA BORIĆ SANJA USTAŠE? Sinoć me nazvao ustaša i zaprijetio mi

RADA Borić, vijećnica Gradske skupštine Grada Zagreba i članica Nove ljevice, primila je sinoć poziv s nepoznatog broja.

Kako tvrdi, nazvao ju je nepoznati muškarac i pitao ju je li antifašistkinja i zašto je antifašistkinja. Ona je rekla da jest jer je to europska vrijednost.

Borić je cijelu situaciju opisala na Facebooku, a o svemu je obavijestila MUP i Državno izborno povjerenstvo.

“Kad ustaše prijete noću

No pasaran!

Jučer, 17.4.2019. u 23,05 sata primila sam sa tajnog broja na moj privatni telefonski broj poziv nepoznate muške osobe.

Najprije me pitao jesam li antifašistkinja, a onda i zašto sam antifašistkinja. Odgovorila sam kratko: da, jer je to europska vrijednost, zar ne? Rekao je da je ustaša i da ću vidjeti što to znači… Nije prošlo niti tjedan dana od kada sam zajedno s kandidatima koalicije MOŽEMO! – NOVA LJEVICA – ORAH, drugim kandidatima i predstavnicima lijevih i liberalnih stranaka za izbore za EU-parlament, kao i manjinskim predstavnicima i brojnim građanima, bila u koloni sjećanja, u Jasenovcu 12.4.2019. Poznato je kako su antifašisti prošli u Jasenovcu – mučeni i ubijani od ustaške vojske Nezavisne države hrvatske. Ovakav poziv doživljavam kao prijetnju u osjetljivom, predizbornom trenutku.

Zamislimo koga Nijemca, Francuza, Grka, Talijana, Slovenca … – kandidata za EU parlament – da zaprimi poziv od osobe koja se predstavlja Hitlerovim, nacističkim vojnikom. Izvorište Republike Hrvatske ustavno je definirano „nasuprot proglašenju Nezavisne Državne Hr­vatske (1941.) te u odlukama Zemaljskoga antifa­šis­tič­kog vijeća na­rodnog oslobođenja Hrvatske (1943.)“. Iako je opće poznato poticanje i toleriranje društvene klime (za što je najodgovornija stranka dominantno vladajuća od 1990.) u kojoj je dozvoljivo i prihvatljivo pozivanje na ustaše i predstavljanje ustašama – obaveza je države da sankcionira svako ponašanje koje je izvan okvira Ustava i zakona. Stoga sam o svemu obavijestila MUP i Državno izborno povjerenstvo”, napisala je Borić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Mario Mandžukić to nije zaslužio; riječi koje su odjeknule cijelom Italijom
>>> ŠOKANTNO, NETKO BI TREBAO U ZATVOR: Snimka otkriva kako se zapalio Notre-Dame!?
>>> MIJENJA SE TEKST HRVATSKE HIMNE? Saboru upućen prijedlog izmjene zakona o himni
>>> Osječka Hitna zatrpana pozivima građana koji na ulicama pronalaze osobe bez svijesti. Evo o kakvoj pošasti je riječ
Komentari

Komentari