Srijeda, 15 srpnja, 2020

RADA BORIĆ KOD STANKOVIĆA: I ja sam braniteljica!

Rada Borić koja u koaliciji koju čine platforma Možemo!, Nova ljevica, Zagreb je naš!, Za grad, Radnička fronta i ORaH nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima, bila je gošća današnje emisije Nedjeljom u 2 voditelja i urednika Aleksandra Stankovića.

Borić kaže da oni nisu “samo kombinacija novih ljevičara”.

– Dobar smo spoj između zelenih i lijevih politika. Rekla bih da smo zeleno-lijeva ili lijevo-zelena koalicija, kazala je.

Spomenula je kako ih je premijer Andrej Plenković nazvao političkim aktivistima.

– Za razliku od njega, koji je politički pasivist ili koji u kampanji sada obilazi Hrvatsku i otvara škole i marine, što je i bio posao Vlade, dakle radi u kampanji nešto što bih rekla javnim sredstvima, ova platforma doista ima aktiviste, ali koji imaju i svoja znanja i profesije i koja se dokazala upravo u Zagrebu i nekako tu ćemo, nadam se, biti i jači – kazala je.

Zanimljivo je da je Rada Borić svojedobno sudjelovala u emisiji “Peti dan” s Ninom RaspudićemMarijom Selak i Borisom Jokićem. Od njih četvero, troje ide aktivno u politiku.

Na pitanje je li ovo bila njihova odskočna daska, odgovara kako za nju nije, jer da je htjela, mogla je u mainstream politici biti još od devedesetih. Kaže da su se dobro slagali, čak bi nakon emisije zajedno otišli i na piće, piše HRT.

Na pitanje kako komentira buru u javnosti nastalu nakon što je Nino Raspudić koji na izbore ide na listi Mosta, u prošloj emisiji Nedjeljom u 2 kritizirao činjenicu da mediji objavljuju fotografije njegove supruge Marije Selak Rapudić u visokoj trudnoći, odgovorila je: – On je nespretno interpetirao vlastitu suprugu, prenosi tportal.

Na izbore izlaze s nekoliko stvari: Tko će kontrolirati sredstva koja će Zagreb dobiti od EU i ‘lex Zagreb’, potom gospodarski dio s naglaskom na ekonomsku pravdu.

– Suverenisti misle da se nacionalni interesi štite žicom na granici. Mi mislimo da se štite, recimo, zelenom javnom nabavom -pojasnila je.

– Koliko ljudi živi ispod granice siromaštva. Koliko umirovljenika živi ispod te granice – upitala je.

– Mi nismo imali prilike napraviti drugačiju vrstu redistribucije. (…) One koji ne mogu dokazati podrijetlo imovine, treba ih se oporezovati 80-90 posto, smatra.

Također, smatra da treba smanjiti broj jedinica lokalne samouprave. U prvoj izbornoj jedinici u borbu s Andrejem Plenkovićem i Davorom Bernardićem ide Tomislav Tomašević s njihove liste. Kaže da su oni postali prava oporba.

– Sjednice Gradske skupštine danas traju po tri dana. Nekoć su svi dizali rukice i u četiri idu doma – istaknula je.

Na pitanje tko im može biti koalicijski partner, kaže da je žalosno da se uvijek vraćamo na svjetonazorske prijepore. Naravno da se zna što zagovara ljevica i što desnica.

– HDZ je imao 30 godina vremena da Zagreb i Hrvatska izgledaju bolje – odgovorila je na pitanje bi li koalirala s HDZ-om da se obavezuju da će provesti u djelo sve njihove zahtjeve.

Kazala je, prenosi tportal, da je i ona braniteljica i to braniteljica ljudskih prava. Dodaje da nisu svi branitelji isti, ona ih zove veteranima. Na pitanje o neradnoj nedjelji, odgovorila je: – Stvari nikada nisu crno-bijele niti crvene i crne. Istaknula je da su u koronakrizi na prvoj liniji obrane bile žene.

– Mi smo generalno da se ne radi nedjeljom. Crkva to želi iz svojih razloga, mi iz svojih. Ako se radi nedjeljom to se mora plaćati sto posto više – istaknula je.

Što se tiče imena Trga maršala Tita tj. Trga Republike Hrvatske, kaže da to pitanje u ovom trenutku nije važno.

Kaže da je Zlatko Hasanbegović nakon što je uspio promijeniti ime trgu, izgubio interes za rad Skupštine. – Dođe, prijavi se i ode, kaže Borić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Čelnici HDZ-a bijesne zbog Škore! ‘Znate li što mu SDP nudi?’
>>> PROCURIO ŠOKANTAN DETALJ IZ ISTRAGE: Bubica snimila razgovor ”…kada ovo prođe, sigurno imaš 500.000 kuna”
>>> NEMA NAM SPASA: Ništa od najavljenih 10 milijardi eura iz Europe, što je napravio Plenković?
>>> POVIŠENI TONOVI! Plenković u sukobu s najbližim suradnicima: HDZ na rubu eskalacije
Komentari

Komentari