RAČUN PREPLAVIO MREŽE Pogledajte koliko su naplatili 30 maskica za zaštitu

Podijeli

U vrijeme krize platiti 25 kuna i 31 lipu s PDV-om jednu višekratnu pamučnu masku je li puno? Prosudite sami. Tolika je cijena te tražene potrepštine u Imotskom, točnije u ljekarni Melem. Prema računu koji nam je objavio jedan građanin, može se iščitati da je on neophodnih 30 komada tih maski jučer u prijepodnevnim satima platio vrtoglavih 759,30 kuna.

Je li ta cijena maske bila i prije krize, gdje su te maske proizvedene i kako ih nabavljaju, nismo uspjeli doznati. Naime, iz ljekarne su nam u telefonskom odgovoru kratko rekli: “Dobit ćete očitovanje”. Na upit kada i kako i da li možemo ostaviti neki kontakt email, ljekarnica je samo zastajkujući dodala: “Ne znam što da vam kažem osim da ćete biti obaviješteni. Hvala”.

Odgovor iz ljekarne: Cijene nisu ni profiterske ni šokantne, naša marža je minimalna

U večernjim satima stiglo je očitovanje direktorice ljekarne Ivice Brečić poslano putem odvjetničkog ureda, a koje u nastavku objavljujemo u cijelosti.

– Ljekarna “Melem” ima prihod, maržu od samo 2 kune za pamučne, perive maske za zaštitu, a ne 25,3 kn kako su zlonamjerno i lažno pisali pojedinci na društvenim mrežama.

Pamučne maske koje smo kupili od hrvatske firme su perive i za višekratnu su upotrebu. Stoga je i cijena takvih maski apsolutno neusporediva s cijenom jednokratne papirnate maske koja se baca svakih nekoliko sati, a čija se maloprodajna cijena kreće od 4 do 6 kn.

Perive pamučne maske smo platili 18 kn (15kn + 3kn PDV) hrvatskom proizvođaču, te na tu cijenu dodali našu minimalnu maržu od 2 kune (11 posto) te obračunali zakonom obvezni PDV od 25 posto i došli do cijene od 25,31 kn za masku.

Odluku o prodaji maski za višekratnu uporabu s minimalnom zaradom donijeli smo isključivo kako bismo našim sugrađanima omogućili zaštitu.

Svakom dobronamjernom je jasno da u ovako skromnoj marži od 2 kune (oko 11 posto) nema zarade jer takva marža ne može pokriti niti troškove poslovanja ljekarne. Smatramo da je pozitivno što se u Hrvatskoj pokrenula proizvodnja zaštitne opreme kako bi se ublažila nestašica, a kako prenose mediji, uskoro bi i velike tvrtke kao Varteks i Calzedonia mogle krenuti s proizvodnjom ove opreme.

Tekst koji je objavljen na jednom medijskom portalu smatramo zlonamjernim i štetnim pokušajem da se cijena perive maske od koje naša ljekarna Melem ima prihod od 2 kn prikaže kao nekakva «profiterska zarada» koja je navodno ”šokirala Hrvatsku”. Takve lažne objave koje se šire i društvenim mrežama imaju za cilj stvaranje kaosa i destrukcije.

Odgovorno tvrdimo da je naše poslovanje savjesno, da naše cijene nisu, niti mogu biti «profiterske» i «šokantne» u ovim teškim vremenima za naše sugrađane.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> IMA NADE! PRIJELOMNO OTKRIĆE: Kineski znanstvenici potvrdili, nazire se kraj pandemije?
>>> VIDEO: RAZOČARANI NEDOSTATKOM SOLIDARDNOSTI TALIJANI SKIDAJU EUROPSKE ZASTAVE, slave Ruse i Kineze!
>>> CAPAK NEMOŽE VJEROVATI: “Razočaran sam ponašanjem Hrvata..to je scenarij koji čeka Hrvatsku”
>>> MINISTAR ODUŠEVIO KOMENTAROM: Odgovorio medicinskoj sestri koja je ušla u 18. sat smjene
Komentari

Najnovije