Srijeda, 3 lipnja, 2020

RACIJA U NJEMAČKOJ: Uhićeno 11 salafista sa noževima, planiriali napad

Njemačka policija je u petak u Frankfurtu uhitila jedanaest osoba osumnjičenih da su planirale teroristički napad automobilom i vatrenim oružjem.

Među njima je jedan 21-godišnjak iz Offenbacha i 31-godišnja braća iz Wiesenbada, salafisti osumnjičeni da su mozak operacije tijekom koje je trebao biti izveden islamistički teroristički napad, navodi državno odvjetništvo Frankfurta.

Osumnjičeni, čija državljanstva nisu poznata, kontaktirali su s raznim trgovcima oružja, unajmili su jedno veliko vozilo i skupili novac za vatreno oružje.

Istražitelji su se posebice usredotočili na 10 osoba starih između 20 i 42 godina koji žive u Hessenu i Falačkom Porajnju, a osumnjičeni su za financiranje terorizma i pomoć u pripremi zločina.

Tijekom pretraga izvedenih u petak rano ujutro u više stanova u Frankfurtu i okolici, policija je pronašla 20.000 eura, nekoliko noževa, manje količine droge i elektroničke i pisane dokumente.

Osumnjičene će ispitati istražni sudac koji će odlučiti hoće li ostati u pritvoru.

Njemačka je u stanju pojačane pripravnosti nakon nekoliko džihadističkih napada izvedenih i pripremanih u zemlji posljednjih godina.

Najteži je u prosincu 2016. izveo Tunižanin Anis Amri (23) na božićnom sajmu u Berlinu. U tom napadu, za koji je odgovornost preuzeo IS, ubijeno je 12 osoba. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Izbornik Zlatko Dalić još nikad nije bio ovako jasan i direktan
>>> Čeka se objava konačnog poraza ISIS-a. Pogledajte nevjerojatnu snimku predaje
>>> POLICIJA U FRANKFURTU UPOZORAVA ŽENE NA OPREZ: Provode istragu u Bornheimu i okolici
>>> PREDSJEDNIŠTVO BIH NEŠTO TRAŽI OD HRVATSKE: Sastalo se i jednoglasno donijelo zaključak
Komentari

Komentari