Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020

PUPOVAC U SABORU: “Suci se prave da ne čuju ‘ubij Srbina’…”

Sabor je nastavio s radom SDSS-ov Milorad Pupovac progovorio je o porukama na stadionima.

Opisao je situaciju u Njemačkoj na utakmici između Bayerna i Hoffenheima, gdje su navijači izvijesili poruku protiv vlasnika Hoffenheima Dietmara Hoppa nazivajući ga „ku*vinim sinom“.

“Nakon upozorenja suca pano je uklonjen, ali je vraćen u 77 minuti. U 77 minuti isti sudac prekida utakmicu upućuje igrače u svlačionicu, uprave klubova, treneri zajedno sa igračima dogovaraju se nakon 15 minuta da se vrate na igralište i da nastave utakmicu. Ali kako? Tako da dodaju loptu jedni drugima i da pri tome razgovaraju. I da posrame one koji su poslali tu vrstu poruke. I dobili su cijeli stadion za sebe i ovacije cijelog stadiona zbog geste koje su napravili”, rekao je.

“Vidi se rezultat poruke koju je poslala savezna kancelarka Njemačke, koju je poslao predsjednik Njemačke u brizi zbog porasta ekstremno desnih političkih stranaka i ekstremno desnoga nasilja u njemačkoj politici o kojoj ovisi štošta u Europi i u samoj Njemačkoj i u štošta u svijetu i u samoj Njemačkoj”, dodao je Pupovac.

Istog dana odigrana je utakmica između Dinama i Rijeke na kojoj su navijači vikali ‘živjela NDH’.

“Kod nas nije bilo suca koji je prekinuo utakmicu zbog uzvika sličnih ovih ili zbog povika „za dom spremni“ ili zbog povika „ubi, ubi Srbina“ ili zbog povika „hajmo, hajmo ustaše“ ili zbog hukanja imitirajući majmunsko glasanje kad se pojavi tamnoputi igrač na terenu u protivničkoj ekipi. Oni koji su trebali osuditi, autoriteti, oni su rekli da nisu ništa čuli i da je sve proteklo u najboljem redu. Tako smo se pravili i u prošlu subotu kad je posrijedi maksimirska utakmica. Nijemci se ne prave da ne čuju. Njihov državni vrh se ne pravi da ne čuje, njihov državni vrh poduzima sve što je potrebno”, rekao je, piše Tportal.

Komentari

Komentari