Petak, 10 srpnja, 2020

Pupovac se naljutio na pitanje zašto je podržao vladajuće u opstruiranju rada Povjerenstva: ‘Ako je to vaš stav, onda me nemojte pitati’

SDSS-ov Milorad Pupovac podržao je prijedlog koalicijskog partnera HDZ-a da se točka o Nataši Novaković skine s dnevnog reda sjednice Odbora za Ustav.

Na pitanje novinara N1 televizije da pojasni zašto je glasao za to da se opstruira rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i tako ne dođe do odluke o Plenkoviću, Pupovac je reagirao odriješito.

“Znači vi već imate jasan stav zašto su članovi Odbora digli ruku, onda nemojte to mene pitati.”, te otišao, na što je novinar komentirao “Dobro pitam vas zašto ste glasovali za ovu odluku, to nam valjda možete reći?”, zbog čega se Pupovac vratio i nastavio voditi polemiku s novinarom N1 televizije.

“Polazite od toga da je Vaš stav ispravan, a moj neispravan. Pitate me tako da već unaprijed imate sud, da sam ja pogrešno glasao. Neću Vas ispravljati, nije moj posao da Vas ispravljam, kao što nije ni vaš posao da mene ispravljate.”, odgovorio je Pupovac novinaru.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković zatražio je izuzeće predsjednice Povjerenstva Nataše Novaković u ‘Aferi hotmail’. Ona je, kako je navedeno u zahtjevu, bila zaposlena u HUP-u, koji je povezan s Agrokorom, zbog čega mora otkloniti svoje sudjelovanje u svim segmentima koji se tiču pitanja vezanih uz postupanje Vlade u vezi Agrokorom, uključujući i donošenje odluke u predmetu protiv Plenkovića.

„Prema našim tumačenjima za tu odluku nije nadležan Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a tko je nadležan, zahtjevno je pitanje i odgovor ću prepustiti pravnoj struci da kaže konačnu riječ“, poručio je jučer Jandroković, dodavši da je možda najbolji put da samo Povjerenstvo donese odluku o izuzeću Novaković.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije odlučivalo je li premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano uz njegove aktivnosti prilikom izrade lex Agrokor, jer je premijer podnio zahtjev za izuzećem Novaković.

Komentari

Komentari