N1

Pupovac: Ne postoji nitko tko će mi začepiti usta

Podijeli

Nakon incidenata kod Knina, u kojima su napadnuti građani srpske nacionalnosti, oglasio se i SDSS, koji je zatražio strože kazne za zločin iz mržnje

‘Ovaj napad nije bio izoliran incident niti navijački obračun. Ovaj napad nije bio spontan nego dobro organiziran. Nije se radilo o kafanskoj tuči u lokalnoj birtiji nego o ciljanom i dobro organiziranom napadu’, kazao je na press konferenciji u Saboru zastupnik SDSS-a i nedavno izabrani šef Srpskog nacionalnog vijeća Boris Milošević.

‘Ovaj organizirani napad je za nas isključivo motiviran mržnjom i netrpeljivošću prema Srbima. Danas je, nažalost, društveno prihvatljivo napasti nekog samo zato što je Srbin’, kazao je Milošević.

Da se radi o zločinu iz mržnje ustvrdila je i SDSS-ova Dragana Jeckov. ‘U pitanju je zločin iz mržnje prema narodu, prema ljudima samo zato što su pripadnici druge nacionalnosti i vjeroispovijesti. Relativiziranje zločina iz mržnje i govora iz mržnje potrebno je sankcionirati i pokušati iskorijeniti’, kazala je Jeckov.

‘Osuda ne daje rezultate i potrebno je adekvatno i drugačije djelovati. Prije svega oštrijom sankcijom, odnosno prvo nazvati stvari pravim imenom, a onda i adekvatno sankcionirati’, dodala je prenosi tportal

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac pobrojao je sve incidente koji su se dogodili tijekom ljeta. ‘Možda nekome to nije dosta, no nama je’, poručio je.

‘Ovi pobrojani slučajevi govore da nije riječ o izloranom incidentu i da je slučajno’, rekao je Pupovac.

Kazao je kako se ispred SNV-a viče ‘Za dom spremni’. ‘Mi se na veličanje ustaštva nikada nećemo naviknuti. Za nas ‘Za dom spremni’ nikada ne može biti prihvaćeno i nema drugačije značenje osim onoga NDH. Ako toga ima u Domovinskom ratu onda je to problem Domovinskog rata, ako toga ima na komemoracijama onda je to problem komemoracija, to direktno povezivanje s ustaškim režimom’, rekao je Pupovac.

Kazao je kako je na jednoj lokalnoj televiziji rečeno da bi Pupovcu jednom za svagda trebalo začepiti usta.

‘Ne postoji nitko tko će mi začepiti usta. Mogu posegnuti za tim da mi odzmu fizičku snagu ili mentalnu moć. Ako su neki spremni za dom, onda sam ja spreman. To poručujem onima koji mi upućuju prijetnje na moj mail, fakultetski mail. Ti ljudi progone ljude koji ničime ne pokazuju nelojalnost hrvatskom ustavu. Ima li nekoga da to čuje?’, rekao je Pupovac.

‘Neki i ovo malo Srba što je ostalo, žele protjerati iz Hrvatske. To treba reći’, poručio je Pupovac.

Kazao je i da neki s oltara šalju poruke međuetničke netolerancije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> NEĆETE VJEROVATI TKO DOLAZI PJEVATI U HRVATSKU: Poslušajte kako prijeti Tuđmanu u pjesmi
>>> ZAŠTO NE PIŠETE ŠTO SU MENI UČINIILI U KAFIĆU? Došao je ovim kombijem i slučajno uletio na ‘četnički dernek’. Evo kako je prošao…
>>> Turisti vikali na ženu jer je na majici imala šahovnicu s prvim bijelim poljem, pa se čudili što je zaposlenik HAC-a stao u njenu zaštitu
>>> Kuščević tvrdi: To na slici nije Pavelić, već moj djed ili pradjed
Komentari

Najnovije