Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

Pupovac: Financiranje koncerta Thompsona, bit će predmet razgovora s Plenkovićem

Upitan da komentira činjenicu da je Vlada Andreja Plenkovića koju podržava financirala koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju povodom 22. obljetnice Oluje, Milorad Pupovac je rekao da je to nespojivo s koalicijskim sporazumom i da će o tome razgovarati s partnerima u Vladi.

“To nam ne može biti zajedničko, nije nam zajedničko, to je daleko od onoga što nas je približilo i oni koji omogućavaju to moraju biti svjesni da to ne može biti zajedničko i da neće biti zajedničko”, poručio je Pupovac, koji je u nedjelju bio na komemoraciji u Uzdolju južno od Knina za sedmoro mještana srpske nacionalnosti koje su, kako se sumnja, 5. kolovoza prije 22. godine ubili pripadnici hrvatskih vojnih snaga.

No, Vlada je podržala koncert – financira ga Ministarstvo hrvatski branitelja novcem iz državnog proračuna za koji su i Pupovac i SDSS-ovi saborski zastupnici digli ruku.

On na tu konstataciju odvraća: “Jedna je stvar koncert, a druga je stvar ono što se na koncertu događa. Ako je Vlada odlučila da financira neki koncert, onda mora voditi računa o tome da taj novac bude utrošen onako kako treba biti utrošen, a ne za veličanje zločinačkog režima kakav je bio ustaški režim za vrijeme NDH”, prenosi N1

Foto: Fah

Komentari

Komentari