Utorak, 26 svibnja, 2020

PRVE BROJKE: Prosječna dob oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj

Prosjek godina bolesnika zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj je 49,05 godina, pri čemu je 56 posto muškarca, a 44 posto žena.

U Hrvatskoj je potvrđeno 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 361, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite. Testirano je 3013 bolesnika, a do pogoršanja je došlo kod jednog bolesnika te je tako njih šest na mehaničkoj ventilaciji. Njihovo stanje je stabilno i ukazuje na mogućnost oporavka.

Stožer je pritom objavio podatke o godinama zaraženih. Prosjek godina bolesnika je 49,05 godina, 56 posto su muškarci, 44 posto žene. Ako se govori o raspodjeli po dobnim skupinama, u dobi od 60 do 70 godina je 12,7 posto bolesnika, a bolesnika u godinama od 70 do 80 je 6,1 posto oboljelih.

“To su dobi rezultati, ali možemo i moramo bolje. Međugeneracijska solidarnost je od iznimne važnosti prema uputama Stožera”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> BITI ĆE GLADI: Stigao roj skakavaca veličine luksemburga
>>> MINISTAR ODUŠEVIO KOMENTAROM: Odgovorio medicinskoj sestri koja je ušla u 18. sat smjene
>>> U OSIJEKU EKSPLOZIJA ZARAZE, župan Anušić: “Izolirajte se – ili ćemo vas mi izolirati”!
>>> VUČIĆ se obratio Srbima povodom godišnjice onog što njegovi mediji nazivaju “NAJVEĆIM ZLOČINOM U MODERNOJ ISTORIJI!”
Komentari

Komentari