epa

Prva smrtna žrtva koronavirusa u Sloveniji

Podijeli

U Ljubljanskom Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) u subotu je umro stariji muškarac koji je bio zaražen novim koronavirusom, što je prva smrtna žrtva te bolesti kojom je u Sloveniji s današnjim danom zaražena 181 osoba.

Pozivajući se na izvor u najvećoj slovenskoj bolnici vijest o prvoj žrtvi prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA, no vlada tu informaciju službeno još nije potvrdila.

Riječ je o muškarcu iz Metlike, gradiću na jugoistoku Slovenije na granici s Hrvatskom.

Taj gradić je zadnji tjedan bio jedno od žarišta zaraze koronavirusom u Sloveniji pošto je više osoba bilo zaraženo u sekundarnom kontaktu s liječnikom tamošnjeg doma zdravlja koji se vratio iz Italije i bio je prvi slučaj zaraze. On je tri dana nakon povratka sa skijanja iz Italije dežurao u ambulanti i bio u kontaktu s gotovo stotinu pacijenata, ali i sa štićenicima lokalnog doma umirovljenika za koje je također bio zadužen kao liječnik.

Prva  smrtna žrtva koronavirusa u Sloveniji, po neslužbenim je podacima upravo jedan od stanara tog doma za starije osobe u kojemu je zaraženo sedam štićenika i petero zaposlenih.

Iz ljubljanskog UKC-a zadnja su dva dana javljali da je troje koji su u toj ustanovi u izolaciji i hospitalizirani zbog koronavirusa “u kritičnom stanju”, odnosno na respiratoru. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> STOŽER ŠUTI O ZABRINJAVAJUĆEM PODATAKU: Policija poslala prve kazne od 8000 kuna za kršenje samoizolacije
>>> ‘TI PRLJAVI EUROPLJANI ĆE NAS SVE ZARAZITI: Ministar zdravstva izazvao skandal
>>> ZBOG VIRUSA NEĆEMO VIŠE RADITI 5 DANA U TJEDNU? Marić objavio: ‘Skraćivanje radnog tjedna je moguće u sljedećem koraku…’
>>> ‘Ako osjetite ove 3 ‘bezazlene’ stvari, možda ste i vi pokupili virus…’
Komentari

Najnovije