Petak, prosinac 6, 2019

PROVEDENO ISTRAŽIVANJE: Da su danas izbori u Hrvatskoj, izborni prag bi prešle samo četiri stranke

HDZ je na prvom mjestu, a podubire ga 27,8% ispitanika

Pred nama su izbori za Europski parlament koji će se održati u svibnju. Hrvatska ulazi u dinamičan izborni ciklus pa su političke stranke već uvelike u neslužbenoj kampanji. No kako je ta kampanja utjecala na njihov trenutačni rejting?

Prema istraživanju HRejting, koje je za HRT provela agencija Promocija plus, da su danas izbori, izborni prag prešle bi samo četiri stranke.

HDZ je na prvom mjestu, a podubire ga 27,8% ispitanika. Drugi je s 11% manje SDP – ukupno 16,5%. Treći je Živi zid koji uživa potporu 10,6%, a izborni prag još prelazi Most sa 6,4%.

U skupini iznad 3% potpore su HSS s 3,8%, Neovisni za Hrvatsku s 3,5% i nedavno registirani START Dalije Orešković s 3,2% potpore.

Ispod 3% su stranka zagrebačkog gradonačelnika, a uskoro možda i počasnog doktora znanosti – Milana Bandića, GLAS ima 2,5%, na 2,4% je Pametno, a iza njih je vladajući HNS.

Hrast uživa potporu 1,7% birača, a IDS bi u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici dobio 1,3% glasova. Ispod jedan posto su HSLS i HSU, a svi ostali dijele 3% glasova. Neodlučnih birača prema HRrejtingu je 11,3%.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MINISTRICA U NOVOJ NEVOLJI: Suprug ministrice petljao u odgovorima o Mercedesu, susjedi upravo otkrili ključan detalj?
>>> TRAGEDIJA U ROVINJU: Englez u restoranu pojeo kebab i umro, supruga ga zatekla kako se grči na tlu
>>> PEVEC MOLIO HRVATE DA MU DAJU PO KUNU, KRENULA JE LAVINA: ‘Zdravko, šalji broj računa, šalji IBAN’’
>>> LIDIJA BAČIĆ ODGOVORILA ZAŠTO NE NASTUPA U SRBIJI: Devedeset posto koncerata održava u Hrvatskoj od Vukovara do Dubrovnika!
Komentari

Komentari