Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Protestantska reformirana kršćanska crkva protiv Istanbulske konvencije

Protestantska reformirana kršćanska crkva u četvrtak je, u povodu najave ratifikacije Istanbulske konvencije, objavila da ratifikaciju smatra nepotrebnom i štetnom bez prethodne ozbiljne rasprave svih dijelova društva o konvenciji kojom se, kažu,  hrvatskom društvu nameće rodna ideologija.

Već sama činjenica da Istanbulska konvencija dijeli i onako podjelama opterećeno hrvatsko društvo dovoljan je razlog da se tom pitanju pristupi krajnje ozbiljno i u interesu Hrvatske, odnosno svih njezinih građana, navodi se u priopćenju  Biskupskog ureda Protestantske reformirane kršćanske crkve u Hrvatskoj.

Ta Crkva smatra da zaštita žena od svake vrste nasilja traži djelatan angažman svih struktura društva, a kao kršćani zalažu se za poštivanje i zaštitu svake osobe te suzbijanje nasilja bez obzira na spolnu, nacionalnu, rasnu, vjersku ili svaku drugu pripadnost.

No, Istanbulska konvencija “ne govori samo o zaštiti žena od nasilja, već se hrvatskom društvu nameće rodna ideologija koja je suprotna svjetonazoru većine građana Hrvatske i vrijednostima koje baštini hrvatsko društvo, dok je sprječavanje nasilja nad ženama već ugrađeno u hrvatsko zakonodavstvo, a sve ono što još eventualno nije, može se ugraditi bez ideoloških dodataka”, kaže se u priopćenju.

U vrijeme kada nam brojni građani, poglavito mladi, napuštaju zemlju u potrazi za boljom budućnošću, kada je preko 300.000 građana blokirano, Vlada se treba više angažirati u rješavanju egzistencijalnih problema za hrvatske građane.

Stoga Protestantska reformirana kršćanska crkva smatra da je u ovom trenutku, bez ozbiljne rasprave svih segmenata hrvatskog društva, te uvažavanja i osluškivanja bila svih građana Hrvatske, ratificiranje Istanbulske konvencije nepotrebno i potencijalno štetno. Hina

Komentari

Komentari