Subota, 22 veljače, 2020

PROSVJED SE ZAHUKTAVA: Tisuće potvrdile dolazak u Vukovaru, zanimaju ih samo – ŽRTVE

Uz sve prijepore vezane za prosvjed protiv neučinkovitosti institucija zaduženih za procesuiranje ratnih zločina, čini se kako će Vukovar 13. listopada morati pokazati spremnost za doček više desetaka tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske.

Bez politike u Vukovaru

Dolazak je potvrdio veliki broj braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i pojedinaca koji problem neučinkovitosti Ministarstva pravosuđa prema ratnim zločinima smatraju – nedopustivim. Osim toga, na vukovarski prosvjed koji je organizirao gradonačelnik Ivan Penava, dolaze manje – više sva utjecajnija, braniteljska imena a svi redom naglašavaju kako ih “apsolutno ne zanima političko pogodovanje bilo kome” te kako dolaze “isključivo zbog nepravde prema žrtvama čiji su egzekutori već više od dva desetljeća na slobodi”:

Za Vukovar se na datum prosvjeda masovno organiziraju prijevozi, a jedna od udruga koja je osigurala autobuse je Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata. Predsjednik ove udruge Zoran Maras za Jutarnji list je kazao da će “ići u Vukovar bez obzira na sve pritiske, da će svatko put platiti iz svog džepa i da ne želi politizaciju prosvjeda”:

Željko Sršan, predsjednik Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, za isti medij tvrdi da će biti velik odaziv međimurskih branitelja, no izjavljuje i kako je radi podrške prosvjedu u Vukovaru”izložen pritiscima lokalnih HDZ-ovaca”.

Dodao je i kako su “čelnici drugih braniteljskih udruga izloženi pritiscima ministra Tome Medveda koji prijeti uskratom financiranja braniteljskih udruga”, no predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba Miljenko Kolobarić– ovu je informaciju opovrgnuo.

Uz ovaj prosvjed se vežu mnoge kontradikcije, obzirom da ga veliki broj proglašava “antivladinim”, što je izuzetno zbunjujuće obzirom da u aktualnoj Vladi sjede ministar branitelja Tomo Medved, ministar obrane Damir Krstičević, te saborski zastupnik Stevo Culej koji u redovima branitelja oduvijek visoko kotiraju, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li se i oni priključiti prosvjedu.

Autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Zoran Šprajc: ‘Nisam ni stigao u Beograd a već završio u zatvoru’

>>> NEĆETE VJEROVATI TKO STOJI IZA NAPADA: Policija uhitila čovjeka koji je gađao Pupovca hranom

>>> Ovo vam ne smije promaknuti: Raskrinkana pozadina afere kojom se ruši Brkić

Komentari

Komentari