Petak, 5 lipnja, 2020

PROSVJED PROTIV ISTANBULSKE: “Plenković i njegov HDZ ne slušaju narod”

Građanska inicijativa ‘Protiv Istanbulske konvencije’ održala je u Splitu konferenciju za novinare, a u vezi prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koji najavljuju za 12. travnja na Rivi.

Organizatorica prosvjeda Sanja Bilać rekla je kako želi da skup protekne civilizirano i da se na njemu vijore samo hrvatske zastave.

“Inicijativa se temelji na izražavanju nezadovoljstva zbog nametanja ideologije u obrazovni sustavi i milijardi koje će se ulagati u parapolitičke organizacije, a i ignoriranja građana koji izražavaju nezadovoljstvo”, kaže Bilać.

Na pitanje koliko ljudi očekuju na prosvjedu, kaže: “Ne znamo, nemamo nikakih podataka. Imamo vjere u hrvatskin narod.”

Kristina Bašić, koja je također jedna od organizatora najavljenog prosvjeda, pozvala je građane da se slobodno jave i sudjeluju u prosvjedu.

“Mi idemo srcem i taj prosvjed i poručit ćemo da se ne slažemo s ratifikacijom Istanbulske konvencije”, kaže on.

Ključni razlozi za organizaciju prosvjeda su, prema riječima Bašić, uvođenje rodne ideologije i to što rod postaje zakonski obvezna kategorija.

“Odvajanjem roda od spola, rod postaje zakonski obvezan i uvodit će se u obrazovni sustav. Dovest ćemo se u situaciju da ćete kroz obrazovni sustav morati djecu podučavati rodnoj ideologiji koja je neutemeljena i nedokazana, doveste ćete se u situaciju da vas netko proziva jer ne želite djecu podučavati nečemu što nema vrijednost”, kaže Bašić.

O aktualnoj politici Vlade, Sanja Bilać kaže: “Činjenica je da Plenković i njegov HDZ ne slušaju narod i ne vode računa o tome što narod misli. Na djelu je eutanazija demokracije. Građanima se oduzima pravo na kritičko razmišljanje.”

Komentari

Komentari