Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

PROSVJED PROTIV ISTANBULSKE: Kažu bilo nas je 5000, što vi kažete?

Na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije (IK),  prema procjeni organizatora, okupilo se 70-ak tisuća ljudi, dok prema je, procjeni crvenih medija, na prosvjedu bilo oko pet tisuća sudionika.

Prosvjed koji je počeo okupljanjem na Trgu žrtava fašizma nastavljen je na Trgu bana Jelačića, gdje su se okupili brojni građani s istaknutim hrvatskim zastavama i transparentima protiv premijera Andreja Plenkovića i ratifikacije Istanbulske konvencije.

Tijekom prosvjeda na Trgu bana Jelačića sudionici su skandirali: “izdaja” i “odlazi”. Prema prvim policijskim informacijama na prosvjedu koji je potrajo do 13 sati nije bilo incidenata.

Uz brojne istaknute transparente protiv Istanbulske konvencije i “rodne ideologije”, sudionici su pozvali saborske zastupnike demokršćanske orijentacije da ne glasaju za IK u Saboru.

Tijekom prosvjeda, zagovornici prihvaćanja konvencije istaknuli su dvije zgrade na Trgu žrtava fašizma i na Trgu bana Jelačića transparent ‘za’ ratifikaciju IK što je kod prosvjednika izazvalo negodovanje popraćeno zvižducima.

Iako su prosvjednici s Trga bana Jelačića ranije planirati krenuti na Trg sv. Marka, odustali su od te namjere, uz objašnjenje da ih za tako nešto ima previše. Hina

Komentari

Komentari