Ponedjeljak, 24 veljače, 2020

Pronađeno tijelo mlađeg muškarca, pretpostavlja se da je riječ o migrantu za kojim se tragalo

Tijelo mlađeg muškarca, za kojega policija pretpostavlja a je migrant za kojim se tragalo, nađeno je u utorak na nepristupačnom šumskom predjelu Vodni dol, na oko 1000 metara nadmorske visine, priopćeno je u srijedu iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Potraga je pokrenuta nakon što je na području mjesta Žejane u noći 5. veljače zatečen državljanin Sudana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice prema Sloveniji. On je policiji kazao da je na tom području drugi migrant kojem je potrebna pomoć.

U potragu su se uključila 22 policijska službenika, 11 pripadnika HGSS- a iz Rijeke i Pule s psima tragačima, terenskim vozilom i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatija s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija.

Tragalo se na području Žejana, Lisine i Veprinca na sjeveroistočnim obroncima Učke i Ćićariji do mjesta Dol u Istarskoj županiji. Tijelo su našli policijski službenik i član Hrvatske gorske službe spašavanja u pratnji psa tragača u utorak oko 15 sati.

Tijelo mlađeg muškarca prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta.

Sudanac je prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima, navodi se u priopćenju. Hina

Komentari

Komentari