Utorak, 7 srpnja, 2020

PROMIJENILI MIŠLJENJE: Sud časti HDZ-a ipak izbacio Josipu Rimac, nakon jutrošnje odgode

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je u četvrtak poslijepodne isključio bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Rimac i Tokmakčija bezuvjetno su isključeni iz HDZ-a, objavio je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić na konferenciji za novinare, rekavši kako sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj.

No, dodao je, sjednica suda časti nastavljena je u podne, a na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuvjetnom izbacivanju Rimac i Tokmakčije iz stranke.

“Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tkomakčiju donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana”, rekao je Dujić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i šestorici osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u “aferi vjetroelektrane”, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (FOTO) SRBIJA NA APARATIMA: “HRVATI NAJBEZOČNIJE LEGALIZUJU USTAŠLUK! Pitanje je vremena kad će vratiti Pavelićevu sliku u Sabor!”
>>> LISTA EKSTREMISTA: Liste koalicije “Možemo” predvodit će Katarina Peović, Rada Borić…
>>> OVAJ HRVATSKI GRAD ZABRANIO UVOĐENJE 5G MREŽE: “Čekamo dokaze da ne utječe na zdravlje…”
>>> “DEMOKRATI” MIRANDA MRSIĆA: “Ustaški poklič trajno zabraniti, suci koji su ga dozvolili su za ludnicu spremni”
Komentari

Komentari