Srijeda, 15 srpnja, 2020

PROLJEĆE OPAKO KASNI, VAKULA IMA LOŠE VIJESTI: Bit će hladno kao nikad u ovo doba godine? Snijeg moguć čak i na otocima!

Izgleda da ćemo proljeće morati pričekati

Svibanj je počeo neobično niskim temperaturama i kišom, nakon Praznika rada, vremenske prilike počele su se rapidno pogoršavati. Meterolog HRT-a Zoran Vakulaobjavio je novu prognozu u kojoj najavljuje sutrašnje, ali i poslijepodne u ponedljak najhladijima u prvih deset dana svibnja.

“Kao rijetko kada, ponegdje možda čak i nikada u ovom dijelu godine. I jutra će mjestimice biti relativno hladna, najprije u gorju, a u utorak, nakon razvedravanja, i drugdje po unutrašnjosti, uz mogućnost slaba mraza pri tlu”, navodi Vakula.

Dodatno će osjećaju hladnoće pridonijeti i često umjeren do jak sjeverozapadni, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Međimurju i Podravini gdjegod i na udare olujan vjetar.

Past će snijeg

Povremeno će biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom, a u gorju i snijega, osobito u višim dijelovima uz stvaranje pokrivača. Štoviše, uz buru su snježne pahulje moguće i ponegdje uz more, pa čak i na nekim otocima, u nedjelju sjevernog Jadrana, u ponedjeljak i južnije.

Nedjelja – većinom hladnije, kiša, ponegdje i snijeg

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu bit umjereno i znatno oblačno, povremeno s kišom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 11 °C, a najviša dnevna između 12 i 14 °C.

U središnjoj Hrvatskoj oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Temperatura zraka od 5 do 10 °C, prema kraju dana u osjetnom padu.

U gorju će biti oblačno s kišom, a zatim će temperatura osjetno pasti. Stižu susnježica i snijeg, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača. Na sjevernom Jadranu većinom oblačno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će jaka i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10 °C, zatim uz pad između 2 i 6 °C. Uz obalu od 10 do 15 °C, poslijepodne u padu.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14 °C, a najviša dnevna između 15 i 18 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz promjenljivo i nestabilno vrijeme, s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom, koji mogu biti i obilniji.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Sve više djevojaka u hrvatskoj vojsci i policiji
>>> U kojim trenucima naš imunitet slabi?
>>> 5. svibnja 1995. ‘General Anzeiger’ – Hrvatska srušila velikosrpski mit i laž o ‘nepobjedivom srpskom vojniku’!
>>> Robben opisao osjećaj zbog poteza Nike Kovača: ‘Jako sam zahvalan, trenirao sam intenzivno i jako se borio posljednjih tjedana i mjeseci’
>>> Svi rođeni između 1950. i 1980. obavezno ovo pročitajte
Komentari

Komentari