Nogometaši Osijeka su svojim igrama u posljednjim utakmicama nogometnog prvenstva Prve lige na najbolji mogući način vratili za svu logistiku koju im posljednjih godina pružaju ljudi okupljeni oko najboljeg slavonskog nogometnog kluba u povijesti. Sjajni rezultati i ambicije osječkog prvoligaša sa sobom nose i nove potrebe. Davno su to prepoznali odgovorni u klubu, ali i u gradu na Dravi, pa su svi zajedno s mađarskim suvlasnikom kluba krenuli u pronalaženje dugoročnog rješenja. Jedan od najvećih problema svakako je nogometni stadion koji bi bio u skladu s europskim nogometnim propisima. Po svemu sudeći osječki nogometni sladokusci utakmice Osijeka na novom stadionu bi mogli pratiti već u drugoj polovici natjecateljske 2019/2020. godine.

U Osijeku je predstavljen projekt izgradnje nogometnog stadiona kapaciteta od 12.000 potpuno natkrivenih mjesta, a utakmice će se moći pratiti iz sky boksova, saune ili jacuzzija, a koji će biti sastavni dio stadiona. Najbliži gledatelji će biti u neposrednoj blizini terena jer će prvi redovi gledališta biti samo pet-šest metara od igrališta. Ono što je važno jeste činjenica da će stadion biti smješten u blizini nogometnog kampa i time će činiti jedan veliki sportski kompleks, koji je klub kupio od grada.

Cijeli projekt izgradnje osječke “ljepotice” na Pampasu je preko 35 milijuna eura, a u to je ugrađena i donacija mađarske vlade od 6,6 milijuna eura za nogometni kamp.

– Želimo da stadion živi 365 dana godišnje. Sve ćemo učiniti da ovo približimo ljudima koji će ovdje dolaziti sa svojim obiteljima i prijateljima, čime želimo napraviti jednu pravu osječku obiteljsku sportsku priču, za medije je kazao predsjednik kluba Ivan Meštrović.

Prema njegovim riječima, ali i prema riječima mnogobrojnih Osječana dobro je da se ovakav projekt događa upravo u Osijeku, slavonskoj prijestolnici u kojoj je u posljednje vrijeme sve manje ljudi. Ovim projektom se takav trend želi zaustaviti.

Postavlja se pitanje što će biti s Gradskim vrtom. Odgovorni u klubu su i ovom pitanju pristupili ozbiljno te će se Gradski vrt prepustiti B momčadi Osijeka, gdje će dečki na tom stadionu moći trenirati i igrati natjecateljske i prijateljske utakmice.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

KOmentari

Prati nas i ne propusti ekskluzive!