Nogometaši Osijeka su svojim igrama u posljednjim utakmicama nogometnog prvenstva Prve lige na najbolji mogući način vratili za svu logistiku koju im posljednjih godina pružaju ljudi okupljeni oko najboljeg slavonskog nogometnog kluba u povijesti. Sjajni rezultati i ambicije osječkog prvoligaša sa sobom nose i nove potrebe. Davno su to prepoznali odgovorni u klubu, ali i u gradu na Dravi, pa su svi zajedno s mađarskim suvlasnikom kluba krenuli u pronalaženje dugoročnog rješenja. Jedan od najvećih problema svakako je nogometni stadion koji bi bio u skladu s europskim nogometnim propisima. Po svemu sudeći osječki nogometni sladokusci utakmice Osijeka na novom stadionu bi mogli pratiti već u drugoj polovici natjecateljske 2019/2020. godine.

U Osijeku je predstavljen projekt izgradnje nogometnog stadiona kapaciteta od 12.000 potpuno natkrivenih mjesta, a utakmice će se moći pratiti iz sky boksova, saune ili jacuzzija, a koji će biti sastavni dio stadiona. Najbliži gledatelji će biti u neposrednoj blizini terena jer će prvi redovi gledališta biti samo pet-šest metara od igrališta. Ono što je važno jeste činjenica da će stadion biti smješten u blizini nogometnog kampa i time će činiti jedan veliki sportski kompleks, koji je klub kupio od grada.

Cijeli projekt izgradnje osječke “ljepotice” na Pampasu je preko 35 milijuna eura, a u to je ugrađena i donacija mađarske vlade od 6,6 milijuna eura za nogometni kamp.

– Želimo da stadion živi 365 dana godišnje. Sve ćemo učiniti da ovo približimo ljudima koji će ovdje dolaziti sa svojim obiteljima i prijateljima, čime želimo napraviti jednu pravu osječku obiteljsku sportsku priču, za medije je kazao predsjednik kluba Ivan Meštrović.

Prema njegovim riječima, ali i prema riječima mnogobrojnih Osječana dobro je da se ovakav projekt događa upravo u Osijeku, slavonskoj prijestolnici u kojoj je u posljednje vrijeme sve manje ljudi. Ovim projektom se takav trend želi zaustaviti.

Postavlja se pitanje što će biti s Gradskim vrtom. Odgovorni u klubu su i ovom pitanju pristupili ozbiljno te će se Gradski vrt prepustiti B momčadi Osijeka, gdje će dečki na tom stadionu moći trenirati i igrati natjecateljske i prijateljske utakmice.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Ne propustite

Nema kraja šokovima za Dalića i Hrvatsku; kao da nisu dovoljna povlačenja iz reprezentacije nego sad još i ovo Izborniku Zlatku Daliću uoči novih izazova s hrvatskom reprezentacijom problem ne zadaju samo povlač...
Zlatko Dalić poslao poruku koja će oduševiti sve navijače Hrvatske Izbornik Zlatko Dalić, u potpunom, blaženom miru hotela Swissotel Krasnaye Holmy, jednoga od najviši...
SPLASNULA BAHATOST: BBC dao nadimke hrvatskim igračima Sati nas dijele do polufinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske. I dok se Hrvatska nad...
‘ZABORAVITE ‘IT’S COMING HOME” Vodeći australski medij pozvao Australce da navijaju za Hrvatsku Australija vjerojatno duguje više Hrvatskoj nego bilo kojoj drugoj naciji što se nogometa tiče. U...

Prati nas i ne propusti ekskluzive!