Subota, prosinac 7, 2019

PROGOVORIO SUPRUG UHIĆENE SMILJANE: ‘Biste li vi otvarali zamrzivač da ste znali što se unutra nalazi?’

Pitanje tko je sve znao da u zamrzivaču godinama leži Jasminino tijelo jedno je od ključnih koje će trebati razriješiti

Međimurska policija u ponedjeljak je izvijestila da prije dovršetka odbukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 2005. a zbog sumnji u ubojstvo je, prema neslužbenim podacima, uhićena njezina 45-godišnja sestra.

“Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba”, izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek.

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije, zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005.

Policija: Dugo su nas odvlačili na drugu stranu

Risek je kazao i da su s članovima obitelji kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni su tvrdili “da je otišla na brod, u inozemstvo te da su s njom u kontaktu”. “Dosta su nas odvlačili u drugu stranu”, rekao je Dominić te dodao da su “poduzimali niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje”.

Na pitanje jesu li ostali članovi obitelji sudjelovali u počinjenju kaznenog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti ovaj slučaj do kraja.

Je li tijelo prebacivano u međuvremenu znat će se nakon sudske obdukcije.

Upravo pitanje tko je sve znao da u zamrzivaču u hodniku godinama leži Jasminino tijelo jedno je od ključnih koja će trebati razriješiti.

Suprug: Nije istina da je tijelo nađeno kad je nije bilo doma

“Bio sam sad na policiji i Smiljana nije priznala. Takva je sad situacija. Informacije koje su objavljivane su, kao i dosad, lažne. Tako se i pisalo da je tijelo pronađeno jer je isključena struja i da je nešto smrdjelo”, rekao je za Večernji Ivica Srnec, suprug uhićene sestre Smiljane.

Tvrdi da je tijelo pronađeno u zamrzivaču prilikom preuređivanja prostorije i da je i Smiljana sudjelovala u tim radovima.

“Nije istina da je tijelo nađeno kad je nije bilo doma. Ona je bila doma. Biste li vi otvarali to da ste znali što je unutra? Šok je za sve nas. Ima dosta nelogičnosti. Mogućnosti su velike, svakakve”, kazao je suprug koji je odbio reći tko je točno pronašao tijelo.

“Morate pitati policiju. Ne smijem ništa reći”, rekao je.

Na pitanje smatra li da Smiljana nije počinila zločin za koji je se tereti, odgovorio je: “Pa naravno, ja sam joj suprug”. Upitali su ga i je li on ikad otvarao zamrzivač. “Završit ćemo ovaj razgovor, može? Nemojte se ljutiti”, zaključio je Srnec za Večernji.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> TAKO SE BRANI HRVATSKA: Tomašić – Kad mi je Englez počeo držati lekciju, rekla sam mu da smo mi jeli iz tanjura s vilicama dok su oni jeli prstima s pladnjeva
>>> KAKO JE UMRLA? Obdukcija potvrdila – Jasmina, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču
>>> Prosinečki izbacio iz BH reprezentacije igrača koji je istetovirao četničkog vojvodu
>>> UGLEDNI PATOLOG O SLUČAJU IZ MEĐIMURJA: ‘Škrinja se možda otapala i mjesec dana’; psihijatar zatečen: ‘I meni je čak ovo sve neshvatljivo’
Komentari

Komentari