Subota, 8 kolovoza, 2020

Progovorili susjedi napadnutog Dobrivoja Arsića: ‘On je taj koji svima radi probleme’

Matko Škalamera (42) iz Viškova prijavljen je za kaznena djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede, počinjena na osnovi nacionalne pripadnosti, na štetu 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića, hrvatskog državljanina srpske nacionalne pripadnosti, a izgleda da slučaj nije baš tako jednostavan te da će pravosuđe imati pune ruke posla

Da podsjetimo, osumnjičenom 42-godišnjaku iz Viškova, koji je uhićen u subotu zbog prijetnji i ozljeđivanja osobe na osnovi nacionalne pripadnosti, u nedjelju je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana, a budući da je riječ o državnom službeniku, bit će udaljen iz službe.

Sudac istrage odredio je Matku Škalameri, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbacio je prijedlog za određivanja pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, doznaje se sa suda.

U obranu Škalamere stao je HGSS: ‘HGSS stanica Rijeka i njeni članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo.

Stava smo kako naš član Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem s obzirom na podnesene optužbe. Iz tog razloga našem Matku ovim putem pružamo apsolutnu podršku kao, prije svega, našem prijatelju, te vrhunskom gorskom spašavatelju’, naveli su u priopćenju iz HGSS-a Rijeka.

Sada su se za Novi List javili susjedi napadnutog povratnika Dobrivoja Arsića, koji navode da ‘u našoj i susjednoj zgradi živi pet obitelji Srba povratnika, od kojih nitko nikad nije imao nikakvih problema, osim što cijelom susjedstvu probleme zadaje ponašanje Dobrivoja Arsića, rekao je jučer Siniša Matulić, stanar zgrade na adresi Mavri 22.

‘Nikakvih problema nije imao ni Arsić, iako je on sam probleme počeo raditi otkako se uselio u zgradu.

Sporno parkirno mjesto u stvari nije parkirno mjesto, nego prolaz koji je on prisvojio kao parking. Jednako tako, u zajedničkom prostoru zgrade ogradio si je ‘špajzu’ koju također svojata. Nije tu problem njegova nacionalnost, nego ponašanje’, rekao je za Novi List Matulić.

Komentari

Komentari